lördag 25 mars 2017

Fix och gräv...

En riktigt skön dag i trädgården är till ända. Friska vårvindar gjorde  det bäst att hålla igång för blev man stillastående var det ganska så svalt. Men i lä var det härligt! Har börjat med ett nätt litet projekt vid yttertrappan. Ska höja upp rabatten med större stenar, fylla på med ny jord och plantera rosor och perenner. I pallkragarna har jag förvarat lite smått och gott över vintern som äntligen ska få komma ner i jorden. Tiden räckte inte till i höstas. Så ser fram emot morgondagen! Då ska jag fixa!

Kram Milla

PS.  Nu har blåsipporna slagit ut!


söndag 19 mars 2017

Sydafrika - BabylonstorenVår resa till Sydafrika bjöd på många fantastiska upplevelser och miljöer. Annika och jag tillbringade en hel dag på Babylonstoren utanför Fransschoek. En Kap nederländsk gård med anor ifrån 1692. Trädgården är 8 tunnland stor och indelad i femton sektioner med bl a örter, frukt, bär, kaktusar, grönsaker och höns. Här finns även många historiska träd och en stig genom skogen som kantas av en massa clivia. De blommar på våren så nu när vi var där var det endast ett par som blommade. Men man kan ju föreställa sig hur vackert det kan vara.

  
Man var rädd om sina vindruvsklasar.


Alltså! Detta fina insektshotell! 


Restaurangerna bjöd på mycket gott!Hotell

Här finns även ett japanskt spa där vi tillbringade en timme med massage och avkoppling.
Väldigt fräscht och fint!

Plötsligt var han där, mitt i vägen :-)


 Var tvungen att fota en trädgårdsmästarkollega.
 Gårdsbutik och vingård. Ja, här finns det mesta och du kan lätt tillbringa en dag här.
En underbar dag!

Kram Milla


lördag 18 mars 2017

Omskolning och besinning...


I år har jag besinnat mig! Normalt har jag hela köket fullt av omskolade tomatplantor, chili, paprika och olika perenner. Men ögat vill så gärna ha mer än vad det finns plats med i trädgården. Så i år - tomat och paprika samt något annat litet smått och gott. Gurka odlar jag inte ens upp längre utan köper ett par plantor till växthuset. Men detta är i år. Hur det blir nästa vet man aldrig😊Då kanske huvudet är alldeles bortkollrat igen?!

Kram Milla

torsdag 16 mars 2017

Nu blommar löken...

Jag har en hörna intill huset där vårlökarna alltid kommer först.


Vårstjärnan- Scilla forbesii


Den ryska blåstjärnan - Scilla sibirisk


Men även snöklockorna (de få jag äger) blommar nu. Så söta!


Sen krokus och snödroppar, så klart. Tyvärr uteblev solen idag men det var skönt arbetsväder ute i alla fall. Fortfarande myckey klipp, klipp, klipp. Kul!


Att jag sen fick världens godaste minimini (nu snackar vi mini, jättesöta😊) semlor hos världens bästa Inger till eftermiddagsfika, efter klippjobbet var ju alldeles underbart. Man fick äta hur många man ville...eftersom de var så små. Jag åt...fyra! 

Kram Milla

söndag 12 mars 2017

Vårkänning...


Vilken härlig helg! Sol och värme. Jag har börjat att klippa ner prydnadsgräsen och gratta bort löv i rabatterna. Tar lite i taget. Man måste njuta i solen också.Allt gott!
Milla 


måndag 6 mars 2017

En lyckans 50-års dag...Den här bilden har min äldre syster mumlat om i långa tider. Hur man vid femtio är på toppen och sen går det bara utför med livet...Usch, det låter verkligen inte vidare uppmuntrande och under hela mitt sista skälvande  fyrtionionde år kan jag inte påstå att jag sett fram emot "toppnoteringen". Men...


Ha! Ha! Jodå, så att...det gick bra! Jag överlevde! Bättre än jag kunnat föreställa mig! Kroppen hänger (inte bara bokstavligen😨), förutom någon liten ömmande led, hyfsat med! Knoppen? Nja, lite svackor men inget som inte borde kunna gå att övas upp...Med andra ord. Det känns bra! Livet på dösidan! Som nybakad 50-åring!Vilken lycka och ynnest, att ha fått fira med världens underbaraste make, som jag älskar över allt annat och som lyckats hålla styr på mig i över trettio år. Fått dela dagen med min goaste, finaste och allra allra bästa väninna Annika, som lyckats hålla styr på mig i fyrtio år. Och som grädde på moset även få fira med hennes sambo och min fina vän Ted. Alltihop under en fantastiskt resa till Sydafrika.Många superlativ?! Så klart! När man är femtio tycker jag att man får göra som man vill, säga vad man vill, skriva vad man vill, tycka vad man vill och leva som man vill! Det är kanske helt enkelt så att man inte bryr sig så mycket längre. Känns befriande. Livet går uppåt!


Stort varmt tack och bamsekramar även till alla andra för middagar, stand ups, blommor, presenter, fina verser på rim, sms, mms och allt annat fantastiskt. Love you! Tack för att ni finns och förgyller mitt liv!


Sydafrika? Återkommer och berättar mer. Har måååånga bilder...

Kram till er alla och godnatt
(även femtioåringar behöver sova)
Milla