söndag 7 juni 2015

Trädgårdsamatörernas dag...Med tunga regnmoln hängandes över taknocken öppnade jag upp min trädgård igår på Trädgårdsamatörernas Dag. Skulle dagen regna bort eller skulle det bli uppehåll och solen skina på mina besökare? Jag hade turen på min sida denna gång och solen tittade faktiskt fram emellanåt.Den kalla majmånaden har ju tyvärr gjort att all blomning är så sen. Förvisso underbart med en lång vår men nu är vi inne i juni och dagarna med över tjugo grader (eller femton också för den delen) är lätträknade. Lätträknade var ju då även de blommor som dagen till ära slagit ut...Mest aklejor faktiskt:-) Rosbuskarna och pionerna har massor av knoppar som bara står och väntar på sol och värme. Idag slog dock den första rosen ut! Hurra! Besökarna som hittade till mig fick därför nöja sig med grönska, en kopp kaffe med syrrornas goda hembakade i trädgården och möjlighet att köpa både presenter och växter. 


Den första trädpionen ever på min gamla buske slog dock ut. Men hon hade vänt sig inåt mot grannen så det var nog få som såg denna blyga "viol".


Det myckna regnandet i maj har inte bara varit av ondo. Allt har växt så det knakar. Börjar bli djungelvarning igen på sina håll i trädgården.

Ormroten blommar. Fast den brukar blomma ikapp med alla pionerna i dess omgivning. Nu brukar ormroten stå på ganska länge så förhoppningsvis hinner jag njuta av pionkombon även i år.


Nunneört och glada besökare som slog sig ner med en kopp kaffe under honungsrosens knoppar.Mitt första och enda glasblåsningsalster står nu i lusthuset. Blev ganska okey tycker jag.Mona, Annika och Marie stod i carporten och sålde nyttigheter för både kropp och själ.


En härlig dag med många trevliga besökare!
Tack alla ni som tittade förbi!

Söndagskram från
Milla

7 kommentarer:

 1. Inte svårt att gissa att besökarna fick en trevlig stund i djungeln!
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 2. Vad fint och mysigt det ser ut. Skönt att det var skapligt väder iallafall. Har du blåst den fina? Var det första gången måste du ha talang. / Britt

  SvaraRadera
 3. Så otroligt fint det är i din trädgård! Och vilken otrolig tur att molnen inte släppte ner regn! Gissar att det blev en oförglömlig dag.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. På ett sätt synd med knoppar som stampar å andra sidan så får vi njuta av massor av vackra gröna nyanser. Din trädgård ser otroligt grön och frodig ut. Skulle vara kul att se din trädgård på riktigt någon gång. Jag var i Uddevalla på växtmarknad. Vi hade uppehåll hela tiden men vinden var kall, väldigt kall.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 5. Förstår att dina besökare njöt av den vackra trädgården. Så mycket fint att titta på...krukan på piedestalen och den blommande stolen och mycket annat. Tack för de inspirerande bilderna/ Titti

  SvaraRadera
 6. Men, oh, du har haft öppen trädgård! Tänk om jag hade varit närmare, då hade jag kommit som ett skott! Imponerad av att du hinner!!! Ser jättefint ut och allt kan ju inte blomma jämnt! Här brukar vara som finast veckan efter midsommar, får se om det blir senare i år! Ha en härlig vecka! :) Mia

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla