torsdag 22 maj 2014

Koltrastens bo...


I cykel/ved förrådet har koltrasten sitt näste. I flera år har hon byggt bo därinne. Först provade hon uppe på vedlaven. Gick inte så bra för där kom kissekatten och skatan och hälsade på. De senaste åren däremot har hon byggt det finaste bo man kan tänka sig i en gammal rostig vedkorg. Vedkorgen har egentligen varit färdig för tippen sedan länge men fått hänga kvar om i fall att hon skulle dyka upp igen. Här ser man henne inte och det verkar funka. Bästa gömstället!

I år la hon fem ägg. Hon brukar hinna med ett par tre kullar om allt går som det ska.


Nu har de kläckts. Och säga vad man vill...men söta är de inte de små liven.


Fast det dröjer inte länge förrän de är "fullfjädrade" och sitter uppflugna i förrådet på både cykelstyren och annat. Då blir man lika chockad varje gång man öppnar dörren så man hoppar en meter när de sitter där överallt och tittar. Men då är de söta!


I måndags hade A och jag satt oss i lusthuset med ett varsitt glas vin för att njuta av den ljusa, varma och fullkomligt underbara sommarkvällen som var. Då fick vi besök av den här lille krabaten. Han var framme och kollade så att mina plantor växte ordentligt...

Hoppas ni har det lika soligt, varmt och skönt 
som vi har det i Halland!

Kram Milla


2 kommentarer:

 1. Ni måste vara otroligt gästvänliga som får så fint främmande att återkomma år efter år. Vad mysigt hon fått till det där i den gamla vedkorgen.
  Igelkotten är en favorit till mig, de är så mysiga när de kommer vaggandes i höggräset. Vissa år har vi flera på tomten och vissa år ingen alls, så jag håller tummarna på lite igelkottar i år.
  Önskar dig en solig och fin helg!
  Kram Annica

  SvaraRadera
 2. Så kul med gäster i cykelboden och nu vet jag att det är koltrastens bo som ibland blåser ner i höststormarna när det är tomt och övergivet. Har undrat vem som bygger så.
  Men man kan för sitt liv inte säga att småttingarna är söta, tur att de rättar till sig och får fjädrar ganska fort.
  Roliga bilder.
  Ha det fint
  Anette

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla