fredag 1 maj 2015

Blommig fredag - Sköna maj välkommen...Sista blommiga fredagen på bloggen  "Bland rosor och bladlöss" för denna gången och temat är 1 maj. Så här kommer helt enkelt en lägesrapport ifrån södra Halland denna lite blåsiga och faktiskt ganska kyliga första dagen i maj. Jag måste säga att planen på att tillbringa den i trädgården falnade en aning ikapp med temperaturen. Tyckte inte att det var lockande att gå ut överhuvudtaget. Ibland är det bra att ta en paus och ladda batterierna med annat pyssel. Ogräset och rosbeskärningen springer ingenstans utan finns garanterat kvar även imorgon.
Men helgdag och goda grannen flaggar, som brukligt är. Vi har ingen egen flaggstång så det blir till att snika in sig på deras:-)


Min engelska odlingsklocka har stått ute ett tag och täckt en rabarberplanta. Och ser man på här har det växt. Det har förvisso plantan utanför krukan också så finessen mattades lite där...

Damen bakom lusthuset behöver tvättas. Hon är mer grön än vit. Imorgon kanske...

Kom däremot på att det ju stod ett halvfärdigmålat gammalt bordsfynd från landet i lusthuset. Där inne i lä kunde jag ju för all del drista mig till att stå och måla. Så det gjorde jag och har det torkat till imorgon så ska lusthuset piffas till och städas.
Pallkragarna har fått en uppfräschning inför nya odlingssäsongen. Linolja och terpentin blandat med terra färgat pulver. Ska matcha lusthusets tegel är tanken. Funkar ganska bra.
Det växer gräs mellan plattorna och mossa och tusenskönor i gräsmattan. Usch ja, får fixas en annan dag...Jag är ingen hängiven gräsmattemänniska och ödslar därför ingen större tid på den. Hade hellre haft rabatter överallt! Men vi är ju, som bekant, fler som bor på denna fastigheten och som vill tycka till om både det ena och det andra...:-)


Men allt är inte elände, ogräs och mossa. Nej minsann! Vi gläds varje dag åt den lilla koltrastfamiljen i vedförrådet. Här växer man så det knakar och föräldrarna har ett fasligt sjå för att hålla de små liven med mat. Och jag skrämmer bort de farliga katterna, som stryker omkring, om de kommer för närma. Jag hade högtflygande planer på att bygga ett fräckt planteringsbord (som prydnad) och ställa på altanen. Nu gick tiden i stå och jag insåg att det kommer aldrig att ske. Så jag inhandlade ett istället och är väldigt nöjd med det inköpet måste jag säga. Här ska det pyntas friskt i sommar:-)


Rabatterna då? Jodå, snart blommar alpklematisen. Och höstens fynd, lönnen 'Hot Wings' 
har stora knoppar. Hurra, hurra!


Magnolian blommar. Den tycker tyvärr inte om de kalla nätterna för bladen blir bruna. 
Underbart är kort!


Nytillskottet i tulpanväg är 'Exotic Emperor' som växer under lönnen.


Sockblomman har sin högtidsstund i rabatten.


Och vi får förhoppningsvis mycket vinbär till sommaren.


Men det bästa av allt! Projektet "ny-häck-mot-grannen" är klart! 100 fina bokhäcksplantor är satta och nu väntar vi bara på att de ska börja grönska. Dubbelt hurra!Många bilder blev det men så kan det vara ibland.
Hoppas ni får en fortsatt fin första majkväll.
Njut av livet! Imorgon är en ny dag med friska tag. Då ska jag ut i trädgården. Härligt!

Milla 14 kommentarer:

 1. Ojojoj...så mycket vackert hos dig och så mysigt med fågelungarna, här kom det en gåsfamilj traskande med 5 ungar över vallen...det har vi aldrig förr sett här! Jättefin planteringsbord du skaffat och det är verkligen härligt med allt som växer och frodas nu MEN vi hade frost i natt när vi åkte hem :-( Må så gott! /Lotta

  SvaraRadera
 2. Å så många fina bilder, jag har scrollat upp och ner och läst och funderat:) Härligt! Så sött med lilla koltrastfamiljen.
  Ingen värme alls idag, riktigt kyligt att vara ute hela dagen och bygga trädäck. Tillslut åkte både mössa och dubbla fleecetröjor på.
  Ha en fin helg
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Lyckost dig som har en liten koltrastfamilj så nära! Så söta de små liven är och vad fint de kommer sjunga för dig sen!
  Trevlig helg!
  Katarina

  SvaraRadera
 4. Många bilder och fina bilder var det./ Britt

  SvaraRadera
 5. Roligt med koltrastarna och att de redan har så stora ungar. När jag tänker efter så har det plötsligt blivit tyst i trädgården så det är klart att det ruvas och matas i varje hörn. Skatparet har snott ägg i hönshuset och för att komma dit behöver de passera vedboden och runda ett hörn. Gick väl till en hungrig barnakull kan man gissa.
  Men så mycket du hunnit med. Önskar mig också en bokhäck, men var, var, var...
  Prydnadsplanteringsbordet jättefint. Ska bli kul att se dina pyntingar framöver.

  Ha det så gott i ruskvädret
  Anette

  SvaraRadera
 6. Härliga projekt du har på G både de du hunnit med och de som kommer! :) Vill också ha bokhäck mot bästa grannen! Vi delar tyvärr en häck av norskspirea och den är svår att få snygg när man behöver platsen på båda tomterna... Ja, inget jag skulle välja själv på det stället. Härligt med koltrastarna! Ha en skön helg, hoppas det blir lite varmare idag eller imorgon, fryser här med! :) Mia

  SvaraRadera
 7. Så mycket vårfint! Och det finns alltid att pyssla med i trädgården och man behöver ju inte göra allt på en gång. Säger jag som alltid känner att man måste göra allt på en gång......Men ska damen tvättas, hon ser ju så där läckert jättegammal medelhavsk ut! Men hon kanske blir ännu finare när hon är ren!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 8. Så mycket fint du har pågång. Skönt att ha fått målat klart bordet när det inte var väder för att vara ute. Snyggt med statyen, det är verkligen en sak som jag hade önskat att jag hade:) Ha det fint!
  Kram Sofie

  SvaraRadera
 9. Det växer så det knakar i dina härliga maj-bilder.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 10. Ett härligt inlägg i ord och bild. Vacker, vackert. Mycket på gång, mycket som bjuds redan nu. Sockblommorna är fantastiska, tulpanen likaså. Koltrastarna... Får en att känna att naturen kommer nära.
  En fortsatt härlig helg med lite varmare temperaturer
  önskar
  Katarina

  SvaraRadera
 11. O så många härliga bilder. Så vackert.

  Elisabeth

  SvaraRadera
 12. Man kan aldrig få för många bilder, i alla fall inte när de är så vackra!
  Håller med om att vädret ibland gör att man hellre stannar inne, men det finns ju massor av projekt att göra inne också.
  Men nu håller vi tummarna för finare väder så vi får njuta av frisk luft och hårt kroppsarbete.
  Kram Annica

  SvaraRadera
 13. Det är härligt med heldagar i trädgården men inte så skönt om man fryser fingrarna av sig! Burr så kallt vi haft i helgen. Gillar din "gröna" dam, hon är rätt fin som hon är tycker jag. Snyggt planteringsbord/ Kram Titti

  SvaraRadera
 14. Så fint i din trädgård, och mycket som blommar. Magnolian är fin, hoppas den inte tagit skada av kölden.
  Ha en fortsatt trevlig Maj månad, med lite mer värme.
  Marika

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla