lördag 3 september 2016

Sensommarnjutning...

Sensommarnjutningens tid är här! Härom kvällen skingrades plötsligt molnen och solen tittade fram. Hann njuta en kort stund i lusthuset innan kvällsmaten skulle fixas.Lugn och ro är icke att förakta😊
Bara blunda lite...


Har hunnit plantera smått och gott. Bakom rosen 'Iceberg' hamnade nya rostillskottet i trädgården, dess släkting 'Burgundy Ice'. Samma lite veka växtsätt fast med härlig färg, tycker jag.


Det är konstigt med hösthallon. Plötsligt har de bara mognat och är jättemånga. Topparna hänger tyngda av bär och det mumsas och mumsas...Känslan att ta en runda i trädgården på morgonen och fylla frukostskålen med färska hallon, björnbär, krusbär och vindruvor är svår att slå. Sen ringla lite fil på och lyckan är gjord. Riktig vardagslyx!


Fick ta ett städröj i växthuset. Tomatplantorna såg halvtaskiga ut men skörden är det inget fel på. Har även blivit hög tid att skörda druvorna i växthustaket och göra juice. Jag kokar druvorna med lite vatten, silar och tillsätter pyttelite socker. Väldigt gott!


Hoppas ni får en skön lördags kväll!
Jag har gjort som grodan och intagit ryggläge på soffan för en powernap innan kvällens analkande kräftskiva med bästa syrrorna och svågrarna.

Kram Milla
2 kommentarer:

 1. Hej Milla!
  Ser att vi får skaffa oss hösthallon, våra är slut sedan länge. Vilken fin skörd du har av vindruvor och tomater. Ha en fin söndag /Marika

  SvaraRadera
 2. Hei!
  Så fint dette er. Deilig å kunne høste inn.
  Ha det godt! Anne

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla