fredag 23 december 2016

Blommig fredag - God Jul...

December. Om man är en julnörd som jag, en månad full av förväntan, glädje och mys. Men även varmt röda amaryllisar, som jag fick kasta idag. Dagen innan jul. Överblommade. Typiskt.


Den lilla bordsgranen, som varit så fin och lyst upp hörnet bakom soffan under hela december, gav också upp idag. Den har antagit någon slags grågrön nyans och barrar som bara den. Dagen innan julafton.Typiskt.


Tredje omgången hyacinter på gång. De flesta av de nya hinner inte riktigt slå ut till jul. Fast de blommade desto mer innan. Men ändå. Lite typiskt.


Granriset utanför på trappen ser rätt risigt ut, om man säger så😊 Varmt väder håller inte granris fräscht. Hade ju annars varit trevligt när det kommer gäster på juldagen om de fått grandoft i näsan på vägen in. Inte mycket att göra åt dock. Men lite typiskt.


Fast vadå! Hela december har faktiskt varit helt underbar. Det har doftat av blommor, saffransbak, ljusstöp, glögg och skinka. Granen är klädd (och har inte börjat barra ännu). Halsontet som knackade på och däckade mig förra helgen reste igen. Skönt😊Alla julkonserter med kören är avslutade och hjärnan har fått sin dos av julmusik Min älskade familj är samlad! Vi har mat på bordet. Men framför allt vi har fred i vår ände av världen och inga bomber faller omkring oss! Vi har det oförskämt bra!


Man inser att det som är det viktigaste med julen är att få umgås med nära och kära. Vad spelar då egentligen överblommade amaryllisar och barrande granar för roll...även om det är lite...typiskt😊

En stor kram och en riktigt
God Jul 
Milla 

Fler blommiga fredagsinlägg hittar du hos fina

8 kommentarer:

 1. God Jul Milla! Ha det fint !

  SvaraRadera
 2. Riktigt mysiga juliga bilder du visar.
  Önskar dig en fröjdefull Jul.

  SvaraRadera
 3. Härlig julstämning i bilderna men viktigast av allt är som du skriver nära och kära och att komma ihåg hur bra vi har det :)

  Önskar dig en riktigt God Jul! Carina

  SvaraRadera
 4. Visst har vi det bra.
  Önskar dig en riktigt god jul!
  Inger

  SvaraRadera
 5. Såklart det är irriterande typiskt! Man det är som du skriver...
  Vi har det bra och vi behöver inte oroa oss för att våra nära har blivit träffade av en bomb!

  Kram till dig och God Jul!

  SvaraRadera
 6. Så kan det vara. Även om en del sackat, så blir det bra ändå ivälfärdsvärlden. Bara att byta ut. Mänskliga relationer och trygghet är en annan sak. Det och julfint hus som du har är vi ändå värda.
  god Jul
  Luna

  SvaraRadera
 7. Ergelig å kaste de røde amaryllisene akkurat nå... Jeg var veldig heldig med blomstringen i år. De slo ut lillejulaften :)
  God jul!

  SvaraRadera
 8. Du har ju det så mysigt!
  Här är en julnörd till må du tro.
  Ha en riktigt fin helg!
  /Anette

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla