fredag 3 maj 2013

Gulsippan och backsippan...

 

Nu ångar det på i rabatterna!
Det växer så det knakar.
Inne hos goa grannen bjöds det på en kopp kaffe mellan arbetspassen i trädgårdarna. Vi vände ansiktena mot den underbara solen och njut en liten stund. Det är härligt med grannar!
Vid trappan där vi satt var det lilla prydnadskörsbäret i full blom. Så ljuvligt, så ljuvligt! Fullt med små bin som flög ivrigt ifrån blomma till blomma.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I hennes rabatt lyste den söta backsippan, Pulsatilla vulgaris.
 Är lite avundsjuk på den. Får nog investera...

Ludna små knoppar och stora blommor.
 Plikten kallade oss tillbaka till vekligheten alldeles för fort. Väl hemma på andra sidan häcken igen såg jag att gulsippan börjat blomma. De är så fina! Små solar i rabatten.

 


En varm dag till så slår magnolian ut!
 
 
 
 
Potatisen kom i jorden! Nu är det bara att vänta tills dess godsakerna står nykokta på bordet.
Koltrasten gör även i år ett tappert försök att skaffa ungar i den goda grannens gamla tuja. Det började dock inte så bra (det gör det sällan...). Igår fick jag ut och jaga bort en elak skata som hittat boet och kalasade på ett ägg. Ett himla hallå var det i häcken. Koltrasten satt bredvid skatan, protesterade högljutt men kunde inget göra åt olyckan. Ut for jag, viftade med armarna och skällde på skatan så han tog till flykten (är en elak skata en han??). Hon bör nog hitta ett bättre ställe att bygga på för den objudne gästen lär säkert inte nöja sig med ett besök nu när han väl fått nys på godsakerna. Cykelkorgen i carporten röstar jag för. Där har det funkat flera gånger. Vi får väl se...mycket dramatik i djurens värld.
 
Önskar er en riktigt härlig helg!
 
Kram
Milla

5 kommentarer:

 1. Haha skatan är helt klart en han...hahaha frågar man motsatta könet blir det nog en hon...hahaha
  Jäkla skator ! Jag älskar koltrastar, hoppas att de hittar ett bättre ställe. Jisses, vad det går undan hos er i rabatterna ! Jag är så nöjd med vitsippan...
  Må så gott & njut !
  Kram Anki

  SvaraRadera
 2. Ja, men det e ju inte klokt vad det rusar iväg nu!! Till och med musöron på björkarna...,
  då blir det mer jobb i hagen..
  Kram på dej, vännen
  Annika

  SvaraRadera
 3. Några soldagar före oss, här hemma står både backsippor och gulsippor i knopp men de kommer inte slå ut den här helgen. Rosa körsbärsblom är något jag avundas dem som har. Man kan inte få allt och här blommar de vanliga körsbären snart och de är också vackra - men inte lika...

  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 4. Wow vilka vackra körsbärsblommor!
  Skönt att vi äntligen får lite värme så vi kan tina upp efter vintern =)
  Kram Annica

  SvaraRadera
 5. For noen himmelske vakre blomster hos deg. Våren er jammen i full sprett:) Jeg må nok vente litt til, men det kommer.

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla