söndag 5 maj 2013

Vårteckensutmaning 9 - Det växer så det knakar...

Ikväll var det så underbart ute att jag bara inte ville gå in. Men när klockan närmade sig nio kände jag att det fick vara bra för idag. I rabatterna är allt nerklippt, gurkor och tomater har blivit planterade i växthuset och jag hann även med det årliga måste besöket på Hallands trädgårdförenings växtmarknad. Ett riktigt vårtecken! Dock märktes det att våren varit kall och lång då många av plantorna som medlemmarna sålde var ganska små. Men! Det hindrade ju inte växtshopaholicen Carén-Palm...En tomat, lite perenner, en ungersk blåsippa, ett liiiitet, litet gräs och sist men inte minst en backsippa (så slipper jag snegla in på grannens stup i kvarten) inhandlades. Dessutom vann jag på en lott. Fick välja på ett bord med olika växter. Men mitt i växthavet stod ett ensamt fack med sex fina nyvärpta ägg. De tog jag! På hemvägen for jag inom en plantskola för att investera i några säckar jord. Perfekt, där stod det fina gurkplantor på rad. Bor nu i mitt växthus.

Annars då? Jo våren ångar på som bara den! Den gångna veckans goa värme har satt sprutt på det mesta. Ifrån köksfönstret kan man studera vår stora björk, som förändras för var dag som går. Från att ha varit kal till att börja skifta i grönt. Härligt! Det går fort nu.

Tillbringade lördagen med mannens familj i Wäxjö. Det var dags för en liten familjetävling i golf. I dessa trakter märktes det att våren inte var riktigt lika långt kommen som hemma. Tror det är zon 4 där. Fast vitsipporna blommade, solen sken och naturen visade sig från sin allra bästa sida. Slår man sen, som jag, sina golfbollar lite snett ut i skogen ibland får man njuta av det vackra på riktigt nära håll också.


På golfbanan är det mer än spelet som är spännande. En huggorm låg och solade sig på herrarnas utslagsplats.


Det inte bara spännande. Det dyker upp lustiga ting också. Som det här till exempel. En björk som slagit rot i ett gammalt dött träd.

Hoppas ni haft en härlig helg och njutit av våren!
Det har jag! Men får man önska sig något? Det skulle i så fall vara ett fint vårregn. Det är krut torrt i rabatterna och växterna hade blivit så glada.

Milla

Fler vårspaningsutmaningar från vårt land hittar ni på Annicas blogg om ni klickar på bilden.2 kommentarer:

 1. Huggormen är ett säkert vårtecken, men ack så farligt om man har en liten hund som jag har! En vårdag för några år sedan hann jag i sista stund hindra min nyfikna jycke från att nosa på en orm som låg och solade, huvvaligen.
  Förstår att du är i ditt esse nu som har ett stort trädgårdsintresse, själv följer jag bara med vad som händer i naturen och skäms lite över vilka dåliga kunskaper jag har om blommor och blader
  Ha en fin vårvecka

  SvaraRadera
 2. Hos mig slingrar det snok & i dag såg jag en till på jobbet. Nu är det vår ! ;)
  Må så gott & njut !
  Kram Anki

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla