tisdag 24 november 2015

Kung Bore på snabbvisit...I söndags morse vaknade vi sydhalläningar upp till snöstorm och kyla. Världen hade färgats vit och att första advent faktiskt nalkas kändes inte lika osannolikt som tidigare. Innan vi knappt hunnit slå upp ögonen hade grannens barn varit på språng och gjort en snögubbe. Vilken lycka! Förstår att de studsade ur sängen. Jag älskar också snö!


Järneken hade fått vackra vita bladkanter och strålrudbeckians vissna blommor en snöhätta.

Växthuset stod vitt av rimfrost och innanför glaset hade vinrankan gått i vintervila. Dags för en beskärning där snart. Brukar roa mig med det i mellandagarna.

Den varma hösten har gjort att rosorna tappert blommat på. Men nu såg de ganska slokörade ut måste jag säga. Långt ifrån sommarens glans.
Miscanthusgräset svajade och glittrade i vinden.


Nypon gör alltid någon fågel glad i bister vintertid. Bukettapelns små minifrukter likaså. Tidigare hade vi en liten prydnadsapel utanför lusthuset och för några år sedan då det var en ovanligt sträng vinter landade en stor och tjock fasanhöna i den lockad av de röda fina frukterna så klart. Apeln svajade fram och tillbaks av hennes tyngd samtidigt som hon försökte mumsa i sig. Det såg så roligt ut. Men stackaren var väl fasligt hungrig. Fasaner hör definitivt inte till vanligheterna inne i stan heller...Vår stora björk i vinterkläder.Grönkålen står sig fint ute i kylan. Lite värre är det med svartkålen. Men jag hade plockat in det mesta som fanns kvar på eftermiddagen innan snöovädret slog till så det var perfekt till lördagskvällens lammstek.


Perfekta till lammet var även jordärtskockorna. Så lena och fina i smaken.Julstämningen pockade på och jag fick sådan lust att baka. Blev saffransbullar och skurna pepparkakor. Ljuvligt gott och för att inte tala om doften i huset. Men, underbart är kort och sin vana trogen försvann ju kung Bore lika fort som han visade sig och idag är vi tillbaka i grådasket och regnet. Snön är borta och kvar ligger förädiska isfläckar och vattenpölar på gatorna. Usch! Tur då att jag hann ta en tur i trädgården med kameran igår och riktigt njuta av allt det snötäckta och rimfrostvackra. Sen kan man alltid trycka i sig en och annan lussekatt också....

Ha en fortsatt fin vecka!
Kram Milla

9 kommentarer:

 1. Du har lyckats fånga Kung Bores intåg med bravur 😊

  SvaraRadera
 2. Du har lyckats fånga Kung Bores intåg med bravur 😊

  SvaraRadera
 3. Det är så otroligt fint med rimfrost, men här har vi inte fått någon att tala om. Bara snön som ju smälte bort lika snabbt som den föll... Blir väldigt sugen på bullar nu också!
  Kram Elin

  SvaraRadera
 4. Mycket vackra bilder, men i övrigt får snön gärna hålla sig borta, utom på julafton. / Britt

  SvaraRadera
 5. Härligt positiv inställning till snön. Själv brukar jag bäva innan, men sedan njuter jag av ljuset och den vackra naturen när snön väl har kommit.
  Ha en fin första adventshelg. ♥

  SvaraRadera
 6. Tänk om det sett ut så här utanför fönstren idag, då hade kanske jag också blivit inspirerad inför julen. Men efter storm och spöregn igår och med 10 grader ute så skiner solen en aning idag och det är lika varmt, det är precis som det brukar vara i mars, så var hittar jag då inspiration till advent???? Vackra bilder som vanligt!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 7. Underbart. Såna där frostiga dagar måste man verkligen ta tillvara och fånga på bild. Oftast får man bara ett par fantastiska mornar på en hel lång grå höst. Åtminstone har det varit så här i år och då blir man lycklig om man hinner gå ut med kameran en sväng.

  Kram Elisabeth

  SvaraRadera
 8. Underbart. Såna där frostiga dagar måste man verkligen ta tillvara och fånga på bild. Oftast får man bara ett par fantastiska mornar på en hel lång grå höst. Åtminstone har det varit så här i år och då blir man lycklig om man hinner gå ut med kameran en sväng.

  Kram Elisabeth

  SvaraRadera
 9. Härliga bilder och känslan landar i mig även här och nu. Någon dag senare satt jag i bilen genom ett värmländskt landskap klätt i vitt, sol och blå himmel. Det är ju så förunderligt vackert. Och underbart lär ju vara kort.

  Kram, Carina

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla