torsdag 12 oktober 2017

Höststäd, höstpiff, höstrusk och höstsol...

Går visst så där med bloggandet...Förstår inte var tiden tar vägen?! Ja, ni vet ju hur det är...😊
Men! Dags att ta sig i kragen! Det är fortfarande mycket jobb ute. Beskärning, plantering, ogräs och gräs som växer och växer. Ljuvliga och soliga dagar blandas med regniga och blåsiga. Idag tillhör den senare katogorin. 


I trädgården råder det höstkaos! Blåsandet härom kvällen fick alla 'Signe Tillisch' äpplena på fall samtidigt. Helt galet! Det var som ett täcke av äpplen i rabatterna.


Några remonterande rosor blommar fortfarande. Vid pergolan kastar sig 'Crown Princess Margareta' hit och dit. Ganska ostyrig faktiskt😄men vacker...


Efter att ha bjudit oss på en fantastisk sommarblomning kommer nu efterrätten - honungsrosens alla nypon! De gillar både jag och fåglarna😊


Har försökt käcka till en plats på trädgårdens norrsida, som jag upptäckt att jag "glömt". Det är ju en perfekt plats för piff! Hur har den kunnat undgås? Det gäller minsann att utnyttja de få m2 som vi härbärgar😊


På yttertrappan blommar det fortfarande av pelargoner och murbinka samt en och annan nyinförskaffad bollkryss. Murbinka! En favorit!


Liksom honungsrosen har även bukettapeln 'Eskilstuna' på stam blommat i överflöd och bjuder nu på små minifrukter i massor. Ett väldigt fint litet träd!


Tömde lusthuset härom dagen och då fick en del blommor flytta in i huset. Ett avslut på sommaren kan man väl säga. Det är så härligt nu när man kan börja krypa upp i soffan på kvällarna. Tända ett ljus och en brasa i kaminen. Svepa en gosig filt runt sig. Lugnt och skönt. Jag älskar alla årstider! Den enda lilla nageln ögat skulle väl vara mitten på februari och mars i så fall då det oftast känns som att allt står och stampar och våren aldrig tycks vilja visa sig.


Passade på att pyssla i köket också😊


Just nu känns det också riktigt trevligt med belysningen i trädgården, som kom på plats i somras. Den gör att känslan i huset förlängs ut i det som tidigare var en mörk vägg. Härligt! Ser fram emot när snön kommer och det lyser på den. Om det nu blir någon snö i vinter?! Brukar ju bara komma så där vart tionde år.


Men det är ju inte än! Nu njuter vi av höstrusk och höstsol! Tids nog blir det vinter...
Allt gott!
Milla

8 kommentarer:

 1. Murbinka måste jag komma ihåg till nästa år -ser fantastiskt ut på din trapp !
  Inte visste jag heller att honungsrosen får massor med nypon, ytterligare ett skäl till att införskaffa den. Tack för inspirationen !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Murbinkan är underbar! Kan vara knivigt att hitta frön dock. Annars får du väl höra av dig😙

   Radera
 2. Hej Milla!
  Härliga höstbilder. Fint med alla nypon, det dröjer innan min honungsros får så många. Hoppas den klarar första vintern.
  Ha en trevlig helg/ Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får hålla tummarna! Den är så vacker😙

   Radera
 3. Härliga bilder! Vad har du runt fötterna på Bukettapeln? Har nyligen plantera en och vill ha ngt runt den.
  Trevlig helg!
  Helene R

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en perennrabatt med lite blandat. Mest lavendel och olika stäppsalvior. Hoppas du hottar något fint du tycker om😙

   Radera
 4. Flotte høstbilder fra hagen ! Det er bare å nyte høsten og fargene så lenge de er her.
  Det er deilig å tenne lys, fyr på peisen, og starte med innesysler. Dette er en fin tid:-)
  Ha en fin kveld/Eirin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen härligt! Bara att njuta😊
   Allt gott! Milla

   Radera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla