måndag 14 juli 2014

Vinbärsfrossa...

Vinbären har varit mogna ett tag och det var hög tid att plocka. 
Det blev några flaskor rårörd svartvinbärssaft och fyra små burkar gelé. Så har vi i alla fall lite till vintern.


Hittade ett recept på röda vinbärssaft med vanilj. Blev inte alls tokig! 
Skriver ner det här om någon känner för att prova.


Röda vinbärssaft med vanilj

Ger ca 11/2 liter saft

2 l röda vinbär
8 dl vatten
6 dl strösocker
2 msk vaniljsocker med äkta vanilj
1 krm natriumbensoat

1. Skölj bären i vatten. Lägg i en gryta med vattnet. Koka upp och låt sjuda 10 minuter under lock.
2.Mosa bären mot grytans kant, Häll upp massan i en silduk och låt självrinna i 30 minuter.
3. Skölj grytan och häll tillbaka saften i den. Tillsätt sockret och låt saften koka i 10 minuter under omrörning, så sockret löser sig. Ta grytan från värmen och skumma väl.
4. Ta upp lite av saften och rör i vaniljsocker och bensoat. Rör ner i saften. Fyll saften i väl rengjorda flaskor. Förvaras svalt.


Ha en fortsatt skön söndagskväll!
Kram Milla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla