söndag 10 augusti 2014

En fors och två konstnärssjälar...

En cykeltur i solen tog mig och A till Ysby, strax utanför Laholm. På slingrande vägar styrde vi kosan mot Karsefors och ett av Lagans många kraftverk på sin färd ut mot Laholmsbukten. En gång om året anordnar hembygdsföreningen "Forsasöndag". Då öppnas de två stora dammluckorna och Lagans vatten får fritt kasta sig ut över den torrlagd fåran. Ett riktigt skådespel...och mycket folk som vill titta på.200 m3 i sekunden släpps på. Det dånar och luften fylls av fina vattendroppar. Häftigt!


Snart har stenarna försvunnit under vattenmassorna och de stackars björkarna, som normalt lever ett stillsamt och behagligt liv i klippskrevorna får det blött om fötterna.


På vägen hem stannade vi till inne i Ysby hos Maggan Ek och Peter Bengtsson. Peter var med i Trädgårds kampen, som gick på TV i våras om ni såg det, där han kom trea. I Ysby har han o Maggan cafė, ateljé och en väldigt personlig öppen trädgård.Här flödar kreativiteten!Ett stopp i en antikaffär hanns också med innan vi svängde in på vår uppfart.
Nu sover A i en stol på altanen😊. Jag ska också blunda lite...det är ju ändå söndag och så kallad vilodag.

Zzzzzz
Milla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla