lördag 16 augusti 2014

Ut i skogen ska vi gå...

-"Men här måste vi kunna hitta!?"
-"Inga här heller..."
-"Men här då?"
-"Nähä..."
-"Nu skiter jag i det här och åker 
hem och fikar istället!"
A var måttligt road idag när vi gjort oss till och kört ut i skogen för att plocka gula, smarriga kantareller. Vi hade ju läst på både fb och instagram hur det plockades vilt runt om i vänkretsen. Men nu har vi konstaterat en gång för alla:
Vi suger på att plocka kantareller!
 Hittar aldrig några (för vi letar troligtvis på fel plats...). Nä, tacka vet jag trattkantareller😊 Svårt att misslyckas där! Hittar man en finns det troligtvis hundratals till runtomkring dig. 


Vi hittade dock bruna svampar...Fast de dög bara till att fotograferas.


Och minsann, hittade jag inte
1 1/2 dl lingon. Alltid något!


Lite besvikna dock for vi hem igen. Gula kantareller, som är så fantastiskt gott! Blir till att köpa några på Ica. Fast förresten, på vårt sista desperata stopp hittade vi faktiskt tre små gula läckerheter. Två av dem var så små, att de sparade vi till efterkommande lycksökare.


 Den tredje? Den ligger som dekoration mitt i västerbottenostpajen som jag precis tog ur ugnen😊 Det vankas kräftskiva ikväll och då får vi dela den stackars lilla svampen på mitten och njuta av en bit var😊

Ha en go lördagskväll!
Kram Milla

3 kommentarer:

 1. Vad tråkigt att ni inte lyckades hitta mer än en, men det är tur att de små godbitarna finns att köpa istället.
  Jag hade gärna villa haft tag på lingon, men i "vår" skog som i normala fall är full av blåbär och lingon finns ingenting i år. Måste vara den varm sommaren som gjort att det inte kommer några bär i år.
  Hoppas ni hade en trevlig kräftskiva igår och att den lilla kantarellen var god =)
  Kram Annica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annika, den smakade super och kräftskivan var jättetrevlig! Idag är det regn och vi gör inte många knop. Kallas söndagsmys😊 Rätt härligt! Kram Milla

   Radera
 2. Ler då jag läser... Det som verkade så lätt, bara gå ut plocka. Nåväl, lingon är fantastiskt och västerbottenostpaj den godaste av pajer... =o)
  Ha det gott!
  /Katarina

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla