fredag 10 juni 2016

Fredagsmys...


Längst nere i hörnet (låter som att vi har en stor trädgård men...ack, ack) på vår tomt under den stora björken ligger vårt favoritkrypin, lusthuset. 9m2, funkar för fyra men är bäst för två☺


En smått kylslagen fredagskväll, som denna, då är det riktigt mysigt att sitta där. Krypa upp i fåtöljerna, mumsa jordgubbar och glass. Smutta på ett glas vin och käka chips (jag älskar chips...tyvärr). Känslan av att vara ute men ändå inne. Att nära kunna njuta av trädgården och den ljusa sommarkvällen. Tända stearinljus. Mys...


Så är det de flesta kvällar, förutom....


-"Jaha, börjar fotbolls EM ikväll ? Då är det bara bollar för hela slanten då i två veckor framåt?!" sa jag helt ovetandes om den bistra sanningen. 
-"Två veckor! Nej, nej, men fyra! Men det är glesare mellan matcherna på slutet" svarar A då. 
Ok, så nu har miniTVn fått följa med ut som sällskap (det går väl an när det är Morden i Midsomer...) och just nu spelar Franrike mot Rumänien, det står 0-0 om någon i intresseklubben antecknar och jag har sjungit med supportrarna i "Chant de guerre pour l'armée du Rhin", marseljäsen, ni vet;-)
A? Ja, han somnade i fåtöljen en kvart in i matchen. Undras just om han märker om jag zappar lite? Han påstår att han hör allt fast han sover...

Kram Milla


5 kommentarer:

 1. En skön myshörna. Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 2. Haha! Ja, du, så där är det nog i många familjer i dessa tider, då EM, OS osv finns överallt på tv:n. Jag har en "egen" tv i sovrummet, där ser jag på mina program....Men den är tyvärr för stor att kasa ner i växtlusthuset!Där hade det annars varit trevligare att se på tv om sommarkvällarna. För vissa program VILL man se trots härliga sommarkvällar. Jag avstår gärna från sport!
  Ha det gott!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 3. Hihi, ja det är nog många som känner igen sig i det du skriver. Jag har som tur vad min egna tv i sovrummet, precis som Lena. Så jag kan kika på tv: om jag vill. Kan berätta att jag är kass på att glo på tv:n.. Allra helst vid den här årstiden. Då vill jag pyssla eller njuta ute så länge jag orkar och när jag då lägger mig i sängen framför tv:n så somnar jag... Jag vet inte när jag såg en hel film senast.. Många år sedan. Enligt "forskning" så stör elektronik i sovrummet sömnen,ha det har de fel i :)

  Ha en fortsatt skön helg

  SvaraRadera
 4. Oh, så mysigt det ser ut, även om det kanske blir ännu bättre om fyra veckor igen :-) Jag har samma situation här, och just ikväll är jag lite trädgårdstrött och hade gärna tittat på film.
  Kram Elin

  SvaraRadera
 5. Du får väl göra ett smygtest senare, när han vaknar. Jag är inte heller så intresserad men ibland... ..vid stora mästerskap då är det kul. Vi satt ute länge, länge med go' middag i lördags kvällens solsken. Men det där lilla inne-fast-ute-kryp-innet skulle jag vilja ha.

  Kram, Carina

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla