tisdag 12 mars 2013

Blir det verkligen någonting i år...

 
Det måste ju erkännas att man är lika skeptisk varje vårvinter när rabatterna ser ut så här! Vissna, brungråa och risiga växter. Jorden ser mest mager, torr och eländig ut. Ska det någonsin bli grönt igen? Har någon stackars blomma överhuvudtaget överlevt vinterns järngrepp? Man undrar och våndas!
 

Men så kommer sommaren och som av ett under så står jag där lika fascinerad varje år. Naturen slår en med häpnad och rabatterna svämmar över av grönska och blommor. Växtkraften är enorm, maskarna har fluffat till jorden och allt är frid och fröjd
Det är en verkligen en underbar tid vi går till mötes!
 


 
 
Men jag måste nog trots allt oroa mig ett tag till. Julrosen ser verkligen inte pigg ut just nu. Barmarksfrost och hårda vindar är ingen höjdare. Och den stackars klematisen som står i värsta blåshålet. Och klängrosen...Oj, oj hur ska det gå?

2 kommentarer:

 1. Snacka om att längta !!!!! Vill ha vår nu !
  Vi har ju ett rejält lager snö som nu efter de kalla nätterna är stenhård :( Min buxbomhäck ser mosad ut under snötäcket, hur ska det gå ?
  Ser så härligt grönt & frodigt ut! vilken tid vi går till mötes, hoppas att det blir en kanonsommar efter denna vinter. Det är vi värda !
  Må så gott !
  Kram Anki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vad hände??!! 5 cm snö...vitt, vitt överallt. Jag som skulle klippa träd idag, lyssna på fågelkvitter och njuta i solen! Så var det igår...upp-och-ner-vända världen!

   Radera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla