måndag 29 juli 2013

Det regnade frön...
När vi flyttade in i vårt hus var vår björk i hörnet på tomten alldeles lagom stor. Det var sjutton år sedan och björken har växt sedan dess! En och annan har också under åren muttrat om vi verkligen inte ska ta ner den, så stor som den blivit. Men, jag är en trädkramare som ryser när jag hör en motorsåg ljuda (vem vet vad som föll??) och älskar vår björk. Den ger skugga, insynsskydd, prasslar med sina löv, ståtar med sin vackra stam och talar om när våren eller hösten är på väg. Den är helt enkelt perfekt där den står!


 
Eller, den är perfekt hela året förutom under just en period. När den börjar släppa sina frön! Vet ni hur många frön en björk har?! Och detta är bara början för jag ser ju hur mycket hänge den har. Sen blev det inte bättra av att vinden låg på rakt på huset och virvlade runt fröna i alla skrymslen och vrår. Överallt ligger de nu, både inne och ute.
 


 
Hade parkerat mig under parasollet ute på altanen för att läsa det rafflande slutet på min deckare. Men hur bra gick det tror ni?! Så irriterande när det "snöade" frön hela tiden! De landade i håret, i boken, på kläderna och i den svalkande saften jag blandat då det var 28 grader varmt ute...

 
Söndagens utlovade regn och åska lös med sin frånvaro. Istället regnade det björkfrön!
 
Med sopkvasten i högsta hugg!
Milla
 
 
 

1 kommentar:

  1. Håller med dig till 100 %, björkarna är så vacker men också så jobbiga när de fröar. Vi har mest tall i skogsdungen vid tomten och de dräller väldigt mycket pollen på våren. Sedan har vi några björkar som ser till att hela vår tomt och hus är full med frön, både inne och ute. Men det är bara att gilla läget =)
    Ha en fin tisdagskväll!
    Kram Annica

    SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla