tisdag 22 juli 2014

Fint besök, ljuvlig sommarkväll och guldkantad morgonstund...Igår kväll hade jag fint besök av Kerstin och hennes dotter Annika. De var på trädgårdstour i södra Sverige och gjorde mig den äran att hälsa på i vår trädgård. Härligt med trädgårdssnack och en fikastund i lusthuset. Tack för att ni kom! Kerstin kan du besöka på hennes blogg "Tant Otteskrufvs trädgård". 
Kvällen var sen så fantastisk så det gick bara inte att gå in! Jag tog en ny deckare, tända några ljus och parkerade mig med maken ute på altanen. Ljuvliga sommarkvällar!!!Men en ny dag! "Öppna växthuset" rutinen i morse blev till en tur med kameran runt i trädgården. Solen hade redan börjat värma. Ännu en vacker (och väääldigt varm) dag i antågande!


Mmm...luktärtornas doft!


Höstanemonerna vid altantrappan.


Rudbeckian 'Alba', som jag sådde ifjol är jättefina i år. Höga och de har blivit många. Roligt!Vädra växthuset är ett måste dessa heta sommardagar. Jag har fyra vädringsluckor i taket fast det inte är mer än 6 m2. Det blir bra luftgenomströmning och funkar fint. Druvorna i taket är än så länge gröna men jag såg att en börjat skifta i blått. Gott, gott!
Carinas daglilja brann som eld i morgonsolen!


Senaste tillskottet i min rosfamilj - 'Golden Celebration'. 
En Austinros som jag hoppas ska blomma länge i höst.Dörren till lusthuset måste också stå öppen under dagen annars blir det värmekatastrof för de stackars blommor som befinner sig där. 

Sen väntar jag på att 'Agapanthusen' ska slå ut...för första gången...
tio knoppar.

Mycket att njuta av i juli! Jag njuter!!

Sköt om er!
Många kramar
Milla


5 kommentarer:

 1. Så mysigt ni verkar ha haft det och så fantastiskt mycket vackert att titta på!
  Hoppas du fick det där riktigt sköna badet! Jag badar inte här, det är för kallt, jag vill inte känna någon skillnad på elementen, jag. Men doppar tårna gör jag ibland. Men jag är ingen badkruka, vill nån gäst att vi ska bada, ja, då badar jag också, men det är ingen njutning.
  Ha det så gott i din fina trädgård!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. så fina bilder!
  Jag lyckas aldrig få folk att se så där avslappnade ut. :)

  SvaraRadera
 3. Tack snälla Milla för en härlig kväll! Det syns hur slut jag var i värmen :) Vi for till Hårsbäcksdalens och hittade en liknande daglilja dagen efter. Hoppas nu den trivs och blir lika fin som din fast det inte är lika milt hos oss.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas ni tyckte om Horsabäck😊 och tack för att ni kom Kerstin.
   Kram Milla

   Radera
  2. Hoppas ni tyckte om Horsabäck😊 och tack för att ni kom Kerstin.
   Kram Milla

   Radera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla