lördag 12 juli 2014

Hallands Väderö - en riktig pärla...


Igår var vi uppe med tuppen och fyllde picknickkorgen med kaffe och mackor. En efterlängtad heldag med sol och bad stod på agendan. Vi var många som lockats av det underbara vädret och som bordade båten i Torekovs hamn som skulle ta oss ut till Hallands Väderö. I vår favoritvik njöt vi av kristallklart vatten och solstänkta klippor. Min Sara, hennes kusin Emelie och min väninna med sina barn. 

Hallands Väderö är en liten ö klassad som naturreservat och Natura 2000 område. Den ligger ca 20 minuters båtfärd rakt ut ifrån Torekov, längst ut på Bjärehalvön. Här är ett milt klimat med mindre nederbörd och  fler solskenstimmar än fastlandet och en underbar natur. Fina strövstigar leder genom en gammalbokskog till andra sidan ön där det även finns en sälkoloni. På sommaren brukar här beta får, hästar och nötkreatur. På öns östra sida där båten lägger till är det gott om små sandstränder och Hallands Väderö är ett väldigt populärt utflyktsmål när det är vackert väder. Vattnet är oftast lite kallare än hemma i Mellbystrand men i gengäld är det kristallklart. Uppfriskande helt enkelt!


Sommaren fattas liksom något om man inte tagit en tur till Väderön och sent på eftermiddagen var det dags att återvända hemåt med båten igen. Vi hade verkligen latat oss.
 Med andra ord - en ljuvlig dag till ända! Ha en riktigt härlig helg!
Kram Milla


4 kommentarer:

 1. Åh, ser helt underbart ut!
  O nu skäms jag!!! Bodde i trakterna i många många år, men besökte aldrig ön... Suck!
  Jaja, nu glad för dina bilder. O - vem vet? - kanske blir det ett besök. Då ska jag ställa mig på en sten och ropa: Äntligen!!!! Så högt som jag bara kan. Japp, så blir det.
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Katarina! Vad bra då har du ju ett underbart utflyktsmål om du åker till Bjäre. kram

   Radera
 2. Spännande ö. På bilderna ser det ut som det går färja ut... i så fall kan ju till och med en inlandskrabba som jag ta mig ut.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst Anette! Här har du en landkrabba till. Det går lite modernare färjor idag. Tidigare var det gamla fiskebåtar, som var mysigare tycker jag/ Milla

   Radera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla