söndag 24 augusti 2014

Det mognar...

Nu mognar det i växthus och på äppelträd. 


I år fick vårt 'Transparente Blanche' ett trist skorvangrepp och inte så mycket frukt som det brukar. Däremot har det gamla 'Åkerö'trädet stora fina äpplen. Dom är så goda!


Det skruttiga förkrympta familjeträdet, som A fick när han fyllde 35 (ett tag sedan...) har aldrig haft så mycket frukt som i år. Av alla sorter dessutom. Annars brukar 'Katja'delen vara den som levererar 10-15 äpplen varje år och de andra sorterna överhuvudtaget inga. Trädet har mest fått stå kvar för att det är bra med ett träd på just den platsen. Trevligt med frukt då.


Ifjol pressade jag druvorna och gjorde juice. Riktigt gott! 


Chili, mums!


Hjälp! Det känns som att alla tomaterna mognar samtidigt i växthuset. Får nog koka ketchup...


Vi käkar bönor på längden och tvären...


Då jag sitter på mitt kontor har jag 'Signe Tillisch' rakt utanför fönstret. På våren bjuder hon på en blomsterutsikt, som heter duga. Under sommaren är det mest grönt och skönt och hon ger lunden skugga. Nu fram på hösten önskar jag att mina armar varit aningens längre för då skulle jag nått de rödaste och finaste äpplena uppe i hennes topp om jag öppnat fönstret och sträckt ut dem. Men så långa är de inte så det blir till att använda stege.

Må så gott!
Stora kramar från mig!

2 kommentarer:

 1. Hej vännen!!
  Ojojoj vilket eldorado av härliga nyttigheter!!! Älskar äppeltiden framför allt! Alltså äppelkaka och vaniljsås...... Mums
  Stor kram på dej också!
  Annika

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig tid det är nu när man kan skörda eget. Det blir många äppelkakor och annat gott/ Kram Titti

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla