tisdag 5 augusti 2014

Äntligen klippt...

Daggkåpan är en riktig favorit. Underbar på våren när regn och dagg samlas som små diamanter i de skåformade bladen. På sommaren som kantväxt med sitt böljande och mjuka intryck och limegula blommor. Sen är den så fin att sätta i en vas på köksbordet. Men, men som med allt annat i trädgården så varar inget för evigt. Inte daggkåpan heller. Idag hade den sannerligen passerat bäst före datum och efter att skjutit det framför mig ett bra tag  så masade jag mig idag äntligen ut och tog bort alla bruna blommor. 


Om daggkåpan är riktigt överblommad så brukar jag bara rycka bort blomställningarna. De släpper så lätt då och man slipper avklippta piggar som sticker upp. Nu ser det mer "hyddat" ut om än tuffsigt men det rättar snart till sig. Även funkiorna fick sig en putsning. De hade redan blommat över. Gick ju rätt fort när jag väl tog mig i kragen...Ha det gott!
Milla


4 kommentarer:

 1. Det blir ofta bättre när man väl tar tag i det där nedklippandet eller rensandet eller vad det nu är man skjuter framför sig. Vad fina alla dina olika funkior är! De ser verkligen ut att trivas!

  kram louise

  SvaraRadera
 2. Gud vad stressad jag blev nu. Stod just och tittade på allt överblommat.

  SvaraRadera
 3. Ibland är det värsta arbetet just att komma igång. Fina hostor.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 4. Jag har också precis klippt ner mina daggkåpor, man blir lite slö av värmen så allt går lite trögt i år. Så härligt frodigt du har det. Sista bilden är underbar./ Kram Titti

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla