söndag 8 maj 2016

Fixardag och frosseri...

Vilka fantastiska dagar! Njuter varje sekund och man vill stanna tiden. Bråda tider råder för trädgårdsmästaren just nu med tidiga mornar och sena kvällar så det finns tyvärr inte mycket tid över för vare sig bloggande eller den egna trädgården. Men idag blev det en riktig fixardag! Växthuset har fyllts med tomater, chili och paprikaplantor. Jag satte även två gurkor sen vår tiden utvisa om det var för tidigt eller inte. Den här värmen lär ju inte hålla i sig. Jag brukar vara ivrig och tidigt ute, så vissnar de och jag får köpa nya:-) 
Pallkragarna har fått ny jord och det är sått och klart. Pärorna har jag satt sedan tidigare så de väntar jag bara på att de ska titta upp. 


Fontänen brukar jag tömma och tvätta av sen är det bara att fylla på med nytt fräscht vatten och köra igång igen.
I torsdags tog syrran och jag med oss våra ungdomar och styrde kosan upp till Oslo. Min mellandotter Sara bor och jobbar där och det var dags för lantmössen att besöka vår lilla stadsmus. Det är verkligen härligt att resa med pigga och glada ungdomar. Vi har spankulerat runt i stan, shoppat, ätit och druckit gott, njutit av det underbara vädret men framförallt skrattat. På Stortorgets blomstermarknad i Oslo sålde de ut pärlhyacinter för 5.- styck. Ni förstår ju att det inte gick att motstå...Frosseri:-) Nu är vi fulltankade med ny energi och redo för en ny vecka.


Ha en riktigt härlig vecka!

Kram Milla

2 kommentarer:

 1. Ja jag brukar också köra igång lite för tidigt, ivrig som man är! Vill att mitt växthus ska bli klart nu så att jag och växterna kan flytta ut snart...
  Härliga bilder du bjuder på också!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 2. Vi pleier også å starte litt for tidlig... samme hvert år.
  Så morsomt at dere fant billige blomster i Oslo, vi pleier alltid å finne det i Sverige:-)
  Deilig å bli inspirert.
  Eirin

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla