söndag 22 maj 2016

Mura och snickra...

Det har varit en aktiv vecka och sena kvällar. Äntligen börjar det bli lite ordning på vår kaotiska framsida. I torsdags tog jag i ren frustration ledigt hela dagen och lejde min morbror som snickarhjälp☺Vi byggde pergola och rosenbåge.Under söndagen har jag grävt, flyttat växter och planterat nya. Vi börjar i alla fall se en ände på allt. Men fönster och hus ska målas, trappräcke komma på plats, singel köras ut...mm. En liten ände...


Jag har äntligen murat min lilla fontän. Vi tog bort grinden och flyttade den och då blev här en plats för nytänk. Har fått en sån där söt liten fontängroda ni vet, som ligger på rygg och sprutar vatten. Han var ju tvungen att få ett hem☺Jag gillar att mura!


Det är ingen proffsmurning direkt men den fyller sitt syfte. Ett murartråg, som finns att köpa för en billig peng lite varstans, fick agera damm. Murbruk och kullerstenar. Sen var det bara att leka på☺Pumpen ger ett stilla porlande. Inte ett sådant där ljud som gör en kissnödig. Sen upptäckte jag att det visst satt en lampa nere vid pumpen. Lyste lite mysigt nu på kvällen faktiskt☺Sen återstår det jobbigaste: att vänta på att de nyplanterade klätterrosorna bakom och perennerna ska växa så det knakar och ge insynsskydd. Gillar inte nu när det är så öppet. Är van vid en vägg. Men den kommer...tids nog.


 Dags att vila kroppen!
Sov så gott och ha en bra ny vecka!
Milla

5 kommentarer:

 1. Wow så fint det blir, ser väldigt charmigt och välkomnande ut vid din entre. Och brunnen/dammen var verkligen läcker...vilket murarproffs du är. Jag har en liknande groda fast i en zinkbalja, tycker den är så söt och så porlar den så lagom:-)
  Kram Titti

  SvaraRadera
 2. Så fint ni gjort, med både pergola och fontän. Det ser ut som ett proffsjobb.
  Ha en fin vecka /Marika

  SvaraRadera
 3. Ni har ju fått gjort massor. Skönt att få snickarhjälp. Jag kan gärna vara med men vågar liksom inte jobba med trä på egen hand. Har en himla respekt för det där med vinklar och såga rakt. Att ha ett stilla porlande är så härligt.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 4. Dette ble virkelig flott! Bra jobbet.
  Det blir spennende å se hvordan det blir når det vokser til.
  Må være deilig å se resultatet ferdig:-)
  Eirin

  SvaraRadera
 5. Riktigt fin blev din lilla fontän. Superfin med andra ord :) Jag tycker oxå det är kul att mura och murade alldeles på egen hand en mur för 5-6 år sedan i trädgården. Men det bästa med det är att murade grejer håller år ut och in och varje gång jag tänker på muren så tänker jag... - Kan själv ;)

  Ha det gött!

  //Veronica

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla