onsdag 9 november 2016

Fågelbordet...

Får jag lov att presentera matvraket!


Han har parkerat sig här och nåde den som försöker ta platsen! Nu har jag fått göra en specialare i fågelbordet så han blir tvungen att sitta på kanten, men utanför, som alla andra. Pilfinkar och gråsparvar är nämligen så slarviga när de äter. De sprätter och skvätter åt alla håll. Kompisarna som hoppade omkring på gräsmattan under måste ha varit stennöjda. Fröna regnade som manna från himlen. 


Nej tacka vet jag de mer sofistikerade talgoxarna. Här flygs det så elegant fram och plockas ett frö i taget. Fast för ett ögonblick levde de också som i himmelriket. Flera stycken satt nämligen under "matvraket" och mumsade allt vad de kunde. Tror jag det, när man inte behöver kämpa för brödfödan:-)Sötast i stan är dock blåmesen (fast detta är sämsta bilden...men de är snabba) 
och rödhaken. Mina favoriter!Och ser man på! 
Singlar det inte ner några små fjuttiga snöflingor? Jodå! De första i år:-)

Allt gott!
Milla


2 kommentarer:

 1. Hej Milla!
  Fina bilder på fåglarna. Det sprättas frön hit och dit, här med. Rödhaken har inte hittat till mig. Så söt.
  Ha det fint/Marika

  SvaraRadera
 2. Mmm.. de är underbart att sitta och se på de när de äter. Får försöka komma lika nära som du och fånga dem på bild också. Men arterna är nog ungefär de samma. Men någon koltrast och hackspett finns där också. Och igår kom en mindre rovfågel på besök. Ordnat kaos utbröt och trädet tömdes på 5 röda :)

  Kram, Carina

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla