söndag 26 juni 2016

En vecka kvar...

Hoppas ni haft en riktigt härlig midsommar! Vilket fantastiskt väder den bjöd på. Så varmt och skönt och vi kunde sitta ute under bar himmel utan att småhuttra frampå natten. Helt fantastiskt!  Jag stod för årets midsommartårta och fyllde fatet runt om med rosor från trädgården. Om den räckte? Kan man väl säga...jag äter än☺



Nästa söndag är det ännu en gång dags för arrangemanget "Tusen Trädgårdar". Då ska jag ha öppen trädgård. Hoppas så klart på lika vackert väder som senast, under Trädgårdsamatörernas dag den 6 juni. Värmen har dock gjort att mycket blommat över fort och rosenbladen fladdrar omkring i vinden. Men så är livet och jag väntar även på en del som ska slå ut☺ Det är ju bara så vansinnigt torrt. Det lovas tegn och lovas regn men kommer inget. Har aldrig varit med om något liknande. Fast man ska väl inte önska för mycket då slutar det
väl aldrig regna sen om det väl börjar.





 


Igår kväll satt vi också ute och njöt, tände ljus och åt gott.



Ha en fin vecka och välkommen på söndag mellan 10-17 om du har vägarna förbi Laholm☺

Kram Milla

6 kommentarer:

  1. Det var väl konstigt att just kring nordvästra Skåne och södra Halland kom inget regn när resten av VästSverige fick hur mycket som helst. Jag var ganska nöjd med att befinna mig på Bjäre utan regn medan vi fick 50 mm på tre dagar hemma i Malmö :-) Det hade i och för sig behövts en del på sommarstället också, men det kan ju få komma nu när jag är hemma och jobbar igen, fniss.
    Kanske kommer jag till dig på söndag, jag har inte bestämt mig för om jag ska utgå från Bjäre (i så fall blir det Laholm!) eller Malmö på söndag.
    Kram Elin

    SvaraRadera
  2. Det där var en riktig tårta! Snacka om tårta! Den ser helt urgod ut dessutom. Och så många fina rosor, dom väller ju över alla brädder........helt enormt underbara!
    Och så ljuset under parasollen, jag såg ju den bilden på IM och jag blev så förtjust! Måste fråga, har du köpt en ljusslinga och satt den fast undertill? Eller har du gjort på nåt snillrikt sätt, jag måste ta efter, det är den mysigaste bilden jag sett på länge!
    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tårtan är urgod!! Receptet på min väninnas bröllopstårta. Sen får man käcka til den med rosor, perenner, jordgubbar emellan och chokladdoppade gubbar ovanpå. Så vips har man en riktig sommartårta☺ Jag rekommenderar den (räcker till nästan 40 pers) receptet har jag lagt ut här på bloggen för ett par år sedan...tror jag det var.
      Det är inte så många sommarkvällar vi kan sitta ute så när tillfällena bjuds får man passa på. Ljusslingan köpte jag i förfjol på Ica Maxi. Den är i plast (och el) så man behöver inte vara rädd för något glas ska gå sönder. Jag har bara snott det runt pinnarna i parasollet. Lätt som en plätt! Sen brukar jag hänga olika ljuslyktor också så blir det extra mysigt☺
      Kram

      Radera
  3. Det er deilig med de lyse sommerkveldene :-)
    Her regner vi bort etter tørken, og det er meldt mer regn.. så blomstringen blir kort på endel av staudene. Peonene takket veldig raskt for seg.
    Ha en fortsatt fin sommer.
    Eirin

    SvaraRadera
  4. Lycka till med trädgårdsvisningen av din fina trädgård i morgon! Nu håller vi tummarna för solsken. Själv har jag fixat lite in i det sista inför premiärdeltagandet i Tusen Trädgårdar för min del.

    Kram Louise
    Hallontrollets Trädgård

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lycka till själv Louise! Känns som de flesta rosorna hänger efter allt regn och dessutom blommat över, i alla fall hos mig. Men vi får njuta av annat☺Hoppas på många besökare och en gnutta sol är ju välkommet..
      Kram Milla

      Radera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla