söndag 9 december 2012

En gammaldags julmarknad...

 
 
 Det gäller att vara piffig och påhittig, som trädgårdsmästare när vintern är kall och mörk och det inte går att gräva ute. Min kompis Ellan och hennes Uffe är just det. I sin underbara gamla kringbyggda gård i Grevie Kyrkby hade de i helgen ställt till med en riktig gammaldags julmarknad. Med gnistrande snö och en termometer som visade -10 grader (snorkallt...) var julstämningen på topp.
 Många olika utställare fanns på plats. Allt ifrån Maries och Maries gosiga fårskinnsfällar och kuddar...


....till underbart nybakat vörtbröd som Anders ifrån Bäckdalens Handelsträdgård knådat till.


Gnistrande ljus, glögg, chokladpraliner, ostar och korv, sill, silversmide, julgranskulor, kransar, keramik, nygräddade kanelsnäckor direkt ifrån stenugnen (smakade ljuvligt, tack Uffe!), hyacinter och mycket, mycket mer. En härlig blandning för alla smaker!
 
 
Denna värmekälla var onekligen ett populärt tillhåll när kylan bet i tår, fingrar och kinder. Det tog halva kvällen innan jag själv hade tinat upp (och då var jag bara besökare...). Men en skiva av det nyinköpta vörtbrödet med god ost värmde enda in i själen.
Ha en skön söndagkväll! Det har jag redan i soffan under en varm filt. Tänker inte sticka näsan utanför dörren mer idag... Där är tyvärr lördagens vackra frostvita vinterdag redan ett minne blott. Snöstormen viner nämligen runt husknuten...

 
 

2 kommentarer:

 1. Såå myyysigt!!
  Ses imon!!
  Klem
  Annika

  SvaraRadera
 2. Det ser underbart ut!!
  Hoppas inte det blir lika kallt på lördag på torget i Laholm:)
  Ps Tusen tack för det fina reportaget!!
  Kram, Ann

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla