tisdag 11 december 2012

Nu tändas tusen juleljus...

 


Igår slog de då till! Ljusstöparligan! Detta gäng går inte av för hackor, det kan jag lova er. "Ligan" består av en underbar samling pratglada, matglada, godismumsande samt glögg- och vin drickande damer. Som traditionen bjuder samlas vi varje år i juletid hemma i mitt kök för att stöpa årets upplaga av, just det, juleljus.
 
 För dig som aldrig provat att stöpa egna ljus så kan jag härmed avslöja att: Man doppar!! Doppar! Och doppar! Drar så de blir raka och fina sen doppar man igen. Ett par timmar tar det att stöpa ca 120 ljus. Men det är väl värt besväret och vi är många som hjälps åt. Då inte alla kan doppa samtidigt så får de arbetsbefriande damerna sitta och snacka. Det är de oerhört bra på. En och annan chokladpralin och klunk vin slinker också ner mellan meningarna.
 
 
Här hänger ljusen på rad. När de är färdiga och under tiden som de svalnar måste de hårt arbetande kropparna också få sitt. Då har nämligen tiden kommit för trattkantarellsoppan. Maries mumsiga efterrätt var till slut pricken över i. Efter allt detta kan man sen i sitt stilla sinne förundra sig över hur det överhuvudtaget är möjligt att vakna klockan halv sex morgonen därpå och känna magen kurra...
 
 
Nåväl, en kväll med alla dessa fantastiska kvinnor går ju bara så himla fort. Huset blev tyst när de gått och julmusiken och skratten klingat ut. Nu dröjer det ett helt år tills nästa stöpning. Under tiden får vi njuta av den vackra lågan, som bara ett riktigt hemstöpt ljus kan ge.
 Ljus stöpta av värme och kärlek!
Tjingeling!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla