torsdag 17 oktober 2013

Horsabäcks Perenner - ett besök till innan vintern...

Ett sista besök hos fantastiska Birgit på Horsabäcks Perenner hann vi med innan hon stänger för säsongen, Annika, Ellan och jag. Alltid lika härligt att komma hit! Ordning och reda, massor av charm och en plantskoleägare, som kan sin sak.

            
Sist jag berättade om Birgit var veckan efter midsommar. Då stod pioner och sommarens växter i full blom. Nu fick vi istället njuta av höstens färgrika flora. Här blommar gentianan och solbruden är i dubbel bemärkelse en riktig höjdare i rabatten.
 
 
 
Tror minsann att Ellan fick en med sig hem också.
 

Här är de naturliga miljöerna halva nöjet och väldigt inspirerande!
 
Lagom slitet, perfekt ruffigt och med en stor personlig touch.

Mycket att välja bland!


 
Snygg ormrot!


Nu kan man ju lätt vilseledas med att tro att det bara var Ellan som handlade! Men så var icke fallet....Även jag, fast jag som vanligt inget skulle ha, hittade något. För fjärde gången gör jag nu ett barnsligt försök med att försöka få en Tricyrtis, skugglilja, att överleva mer än en säsong. Ännu en ny växtplats! Gör om och gör rätt...typ!


 Snälle Theo lunkade tålmodigt runt med oss. Han var dock mer intresserad av att smaka på växtligheten...

Må så gott!
Milla

 

3 kommentarer:

 1. Så underbara bilder du visar. Man blir sugen på att åka och handla hela utbudet, haha. Men gentiana vill jag ha!!! Har haft den här men det trivdes inte på den platsen, sen har det inte blivit någon mer. Den är ju så vacker.
  Hoppas du har en fin dag.
  Kram Elzie

  SvaraRadera
 2. Trevligt att botanisera på planskolan även på höstkanten.
  Bara inte Theo tuggar på skuggliljan. Jag hade någon som åt knopparna på min de första åren... (stavas nog rådjur, fast jag såg aldrig boven i ögonen) Min överlever vintrarna, men ack så klen den är. Jag tänker mig ett ymningt stånd med vackra skuggliljor på höstkanten, men undrar om jag någonsin får uppleva det.

  SvaraRadera
 3. Jo det var härligt. Jag som alltid har ett stående köpförbud trillade ju dit rejält. Men det var jag väl troligtvis förtjänt av.
  Kram från Täppan

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla