tisdag 14 januari 2014

"Trädgårdsfest mitt i vintern" - trädgårdsåret börjar...Trädgårdsåret började i helgen på Varbergs fina teater, anno 1895, med Trädgårdsamatörernas årliga "Trädgårdsfest mitt i vintern". Vi var ett gäng glada trädgårdsmästare som fick en härlig helg med trevliga föreläsningar, god mat och många skratt.

Hannu var där och pratade om växterna som trivs i lundens skugga. Allas våra favoriter sippor, snödroppar, treblad, julrosor mm. Han är rolig och inspirerande att lyssna på och fort som sören går det dessutom. Munnen går som hejsan och han hinner ändå kasta in små skämt både här och där.

Susann Nilsson pratade om 'Pulsatilla' - backsippor. Intressant, lärorikt och många vackra bilder. Jag är själv svag för backsippor så det var lätt att säga "åhh" och "nämen åhh" när bilderna visade den ena ludnare än den andra. Så söta och väcker även habegär...inte bra...


På söndagen avslutade Ingela Jagne med att berätta om den naturnära trädgården. Om ekologiskt tänkande (vilket är självklart i våra trädgårdar, eller hur!), växtskydd och annat intressant. Här en bild på ett fint insektshotell. Lastpallar kan man ha till mycket.


Våra hjälpredor i trädgården som vi måste vara rädda om och fjäska lite extra för i den gemensamma kampen mot bladlöss och andra "kompisar", som vid vissa tillfälle tenderar att bli aningens för många för att det ska kännas riktigt bra. Sen har ju alla, som Ingela sa, rätt att finnas till det gäller bara att mota olle i grind:-)

Leif och Christina Fryle visade vackra bilder ifrån sina resor runt i Turkiet. Både gamla och nya bekantskaper i dess flora och Julia Andersson höll ett föredrag om entréer - det ska vara gott att komma hem.

(Ber lite om ursäkt för bildkvalitén men det var mörkt i salongen...)

Ha en go vecka!
Kram Milla
1 kommentar:

  1. Hahaha ja hade det inte varit för den stinkande råttan hade jag nog inte fått något nytt pysselrum...
    Väldigt positivt ! :D Hoppas att du också får det någon dag. Jag har fastnat i Pinterestvärlden, finns mycket man kan göra av lastpallar helt klart ! Nu har vintern kommit hit & det är ljusare, skönt ! Våren känns nu avlägsen men tiden går ju så fort...
    Må så gott & ta hand om dig !
    Kram Anki

    SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla