tisdag 7 januari 2014

Druvan...

 
I mellandagarna klippte jag vinrankan i växthuset. Jag sporrbeskär alla sidoskott över två knoppar så att det återstår tjocka korta skott på varje sida om huvudstammen. Förra året vaknade vinrankan väldigt sent. Eftersom våren var så kall och lång trodde jag nästan att den gått hädan. Men som tur var satte den sprutt och gav en riklig skörd! Kändes väldigt lyxigt att gå in i växthuset och mumsa på söta fina druvor.
 
 
 Må så gott alla!
 
Kram Milla

5 kommentarer:

 1. Åh, visst nu är det dags. Jag hade glömt det, men tack för tipset. Det ska bli idag redan.

  SvaraRadera
 2. Måste vara jättehärligt att få skörda egna druvor. Jag försökte med en vinranka en sommar och fick några små druvor. Men sommaren efter fick den någon sjukdom och dog.
  Har inte tordas mig på en ny, har inget växthus att driva upp den i, men uterummet är varmt och gosigt.
  Håller tummarna för en stor skörd i år för dig.
  Kram Annica

  SvaraRadera
 3. Härligt att komma in här & känna att det blir vår snart...Dessa månader känns tunga ! Det är så mörkt & trist ute. Blir det någon vinter tro ?
  Må så gott !
  Kram Anki

  SvaraRadera
 4. Hej, jag fick en vinranka förra våren. Jag har den på friland mot en varm södervägg. Ska jag beskära den nu ??? Mvh. Susanne i Finland

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Susanne!
   Jag hade nog låtit vinrankan växa ett år på platsen innan jag började beskära. Sen får du spara ut de huvudgrenar du tänkt dig därefter klippa in de nya årsskotten som kommer från huvudgrenarna in över två knoppar.

   Radera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla