måndag 27 januari 2014

Trädgårdsfärger - ljusgult...


Färgtemat hos Charlotta denna veckan är ljusgult. En vacker ljusgul blomma är vaxklockan, Kirengeshoma palmata och till hör växtfamiljen hortensior. Den gillar en halvskuggig plats i trädgården, får ganska stora blad och blir runt metern hög. Rekommenderas!Mmmm, honungsrosen. Jag har fem i min lilla have. Detta är än så länge den största.


Cephalaria gigantea, jättevädden, som jag förälskade mig i hos Birgit på Horsabäcks perenner. Helt oemotståndlig! Nu svävar den även i min rabatt. En högrest kille som som har bra koll över sina kompisar i trädgården. Sägs att den är bra på att fröså sig...


Vita vinbär, Ribes rubrum, ger en gelé som är godare än den ser ut.


Rosen 'Aicha'


Disporum flavens, får avsluta. Vill du titta på fler ljusgula blommor så kika in här hos Charlotta

Ha det gott!
Milla
5 kommentarer:

 1. Vackra ljusgula och fina bilder! Ja, jo den frösår sig Cephalarian - åtminstone hos mig - så jag rekommenderar rensning ganska tidigt, senare är den med sin pålrot lite besvärligare. Disporumen är så läcker men mitt ex har inte mått så bra i somras. Aicha ska jag absolut ha i nästa trädgård!

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 2. För varje omgång av trägdårdsfärger så växer min önskelista märkbart. Vaxklockan får gärna klinga hos mig nästa säsong. Jag tackar för rekommendationen och hoppas att den är tillräckligt härdig. Honungsrosen ser jag hos så många, men den har jag - hittills - inte fått sån där måste-ha-känsla för, då jag inte är någon rosfantast. Men jag känner ju hur hjärtat veknar mer och mer.

  Ha en fin vecka!
  Kram Charlotta

  SvaraRadera
 3. Så fina växter i blekgult, bilderna på honungsrosen är så somriga. Disporumen ser jag fram emot att få se i blom i vår, köpte ett litet ex förra sommaren. Hoppas den klarar vintern hos oss.
  Önskar dig en fin vecka!
  Kristina

  SvaraRadera
 4. Även om jag älskar vinter och gärna vill ha det i någon månad till så fick jag en stark längtan efter vår och sommar nu när jag såg bilderna. Men tids nog så är det vår och vi får njuta av alla vackra blommor igen.
  Ha det fint!
  Kram Anncia

  SvaraRadera
 5. Den första busken har jag aldrig sett låter spännande.Vädd är en favorit hos mig
  Ha en fin torsdag
  kram Meta

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla