fredag 31 januari 2014

Frön, färs, fika och fredag...Nu ligger det en massa frön i påsar och väntar på bättre tider. Hade tänkt så lite perenner idag men upptäckte till min förtret att såjorden jag införskaffat inte tagit sig in i värmen i huset utan råkat hamna i carporten...Påsar med frusen och stenhård jord står därför och tinar ute i hallen (typiskt) och nu hoppas jag att de är redo tills i morgon...Här om dagen satt jag och sorterade luktärtsfrön och pillade klockranksfröhus. Klockranksfrön fick jag av tant Siv i höstas och det ska bli spännande att se om jag kan få lika fina plantor som de som det växte i hennes trädgård förra året. Luktärtorna var jättefina i somras och jag ställer stort hopp till dem även i år...

Jag gillar lamm! Både de ulliga fällarna och köttet. Låter barbariskt, jag vet! De är ju så väldigt söta när de lekar tafatt med kompisarna på ängen! Men det får man ju försöka att inte tänka på...Nåväl, för första gången hade jag och min väninna beställt lammkött. När lådan med kött anlände stod vi som två levande frågetecken och tittade på varandra, Det som var lagt i påsar med "innehållsförteckning" skrivet på gick väl an och den stora fina steken kunde ju inte ens vi missa, lekmän som vi var, men resten! Himmel vad mycket delar med kött och benbitar om vartannat.Vad gör man med delar som man inte har en aning om vad det är för något? Jo, maler till färs. Säkert alldeles uppåt väggarna men det kändes rätt då:-) Känner nämligen smaken av kusin Maries (hon är en  lammkötts-kockmästarinna) utsökta lammfärsjärpar i munnen. Mums! Sådana vill jag också göra! Kanske rent av dyker upp ett recept här, vem vet?!
Nämen, vet ni vad! Nu jädrans jäser det över i köket, bulldegen undrar vart jag tog vägen. Det är lätt att förirra sig bort i bloggens värld och glömma tid och rum. Har lovat barnen bullar till fikat i eftermiddag. Vi ska sitta och kura i köket och vara glada att vi inte är ute i snöyran, som tydligen är på väg från söder. Nu blir det ju sällan något med de där varningarna, troligtvis bara några ystra flingor. Ha en härlig helg alla vänner! Nu måste jag kavla. Kanske det blir några "temlor" också i förbifarten. För är det något jag är bra på så är det att fika!

Kram Milla


3 kommentarer:

 1. Härligt inlägg med många FFFF.
  Här vräker snön ner så det passar väldigt bra med fredagsmys!
  Ha en skön helg.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Från fröabstinens till fika-abstinens , kul inlägg...själv plockar jag med pellisarna i vintervilan,fast de bara borde stå och vila. Ja, det söta får man oftast i sig utan att blinka. kram i snöyran *piah*

  SvaraRadera
 3. Härlig inspiration , vännen!! Även om klockan är alldeles för mycket för mig just nu, så blev jag superinspirerad till både frösättning och storbak!! Kan bli morgondagens projekt!
  Kram på dej!
  Annika

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla