onsdag 9 april 2014

Magnoliaknoppar...Praktmagnolian, Magnolia soulangeana, vid ytterdörren har stora fina ludna knoppar, som är på väg att slå ut. Den hejdade sig kort nu när regnet hejdlöst öser ner och vinden viner runt husknutarna. Men om solen och värmen kommer så slår den nog ut. Då gäller det bara att hålla tummarna så att det inte blir nattfrost. Praktmagnolian är känslig för frost. Blommorna blir alldeles bruna och fula. Förra året fick jag täcka över den några nätter med odlingsväv för att förhindra det värsta. Man vill ju gärna njuta av skönheten så mycket det går även om underbart är kort.

Sköt om er!
Milla 


5 kommentarer:

 1. Jag har skaffat mig två skyddslingar (magnolior). Visste inte att de var (så) köldkänsliga. En knopp har börjat öppna sig !!!Nu håller vi tummarna för snällt väder ;) kram *piah*

  SvaraRadera
 2. Mäktiga knoppar!! Man skulle kanske skaffa sig en Magnolia!! Tusen tack för ditt besök idag, Milla!!!! Stor kram från mig/ Annika

  SvaraRadera
 3. Här i Hollandet blommar de för fullt! Vackert!
  Rika

  SvaraRadera
 4. Oj, så långt det har kommit, det är inte lika långt här, det har liksom stannat av lite grand. Igår hade vi sol, men idag är regn och storm och kyla tillbaka. Men det gör inget, man lugnar ner sig lite då!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Jag tittar på din magnolia varje dag när jag kör förbi! Ser fram emot att den snart ska blomma för fullt! Nu är rosen Celsiana inhandlad och planterad! Får tacka för tippset!

  kram louise

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla