söndag 6 april 2014

Vårteckensutmaning 7 - Mycket på gång...

Internet tillbaka - check! Så bra, säger jag och sitter nu och försöker sammanställa veckan som gått. Våren tar det lagom lugnt och mycket roligt har hänt! Först och främst kan jag konstatera att det redan är fem år sedan jag gick färdigt min trädgårdsmästarutbildning. Tiden har flugit! Låter det bekant?! Begivenheten skulle så klart firas med buller och bång. Förra helgen sammanstrålade därför all klasskompisar i Ängelholm och det slog mig där och då vilka underbara människor jag lärt känna under dessa åren och hur mycket de betyder för mig. Tror faktiskt vi var rörande överens om det allihopa. Vänner är viktigt och flera av oss har fortfarande kontakt idag både privat och i yrkeslivet.


Laholm har fått ett alldeles eget Trädgårdssällskap i veckan och det känns ju fantastiskt spännande! Tre tjejer som tagit initiativet att starta detta under Riksförbundet Svensk Trädgårds vingar. Tydligen fanns det ett uppdämt trädgårdsbehov för laholmarna gick man ur huse. Det var så många intresseanmälningar inför första träffen att mötet fick flyttas till ny lokal och ändå räckte det i slutändan inte till. Vi var 130 (!) st på plats (40 st fick tyvärr nekas i sista stund), vilket tydligen är rekord i Svensk Trädgårds historia. Härligt! Bildande av förening, brainstorming och föreläsning av Peter Bengtsson (Trädgårdskampen i TV och boende utanför Laholm) stod på programmet. Trevlig kväll blev det och många gick glada där ifrån kändes det som. Jag får säkert anledning att återkomma och berätta om roliga begivenheter i Laholms Trädgårdssällskap i framtiden!


Annars då, hur står det till med naturens egna vårtecknen? Mitt lilla vårland under päronträdet är som bäst nu och gör mig glad och lycklig när jag hoppar ur bilen och spatserar på gången mot huset. Vitsippor, scillor, julrosor, blåsippor, vårlökar, snöklockor och sisten ut nu, gulsipporna.


Sen blir jag även fantastiskt glad över att pärlhyacinten blommar i gruset precis utanför dörren till växthuset! I pallkragen med lock sådde jag för några dagar sedan sallat och rädisor. Nu tittar de upp! Mindre nöjd är jag över motsättningarna som dykt upp mellan mig och Herr Koltrast! Himmel vad han kan sprätta runt i jorden bland vitlöken. Jag blir tokig! Gäller att stålsätta sig och tänka - han sjunger ju så fint för oss ifrån sin plats uppe på taknocken...
Igår var det namngivningsfest för släktens senaste lilla nytillskott, Signe Linnéa. Välkommen till oss! Ska lära henne allt jag kan om grönt...På köksbordet lyser påskliljorna. Gillar att frossa i påskliljor. Man får liksom så mycket för en billig peng! 

Det är härligt när det händer men det är lika skönt när det inte händer så mycket
 De stunderna gäller det att ta vara på och njuta av!
 Fler vårtecken hittar du hos Annica om du klickar på sipporna.
Ha en fortsatt skön söndag!
Stora kramar/ Milla

5 kommentarer:

 1. Åh vilken underbar vårrabatt du har och gulsippan är ju magisk, vill ha.
  Ha det bäst!
  Kram Madde

  SvaraRadera
 2. Vad läckert med en vårrabatt, den idéen ska jag kanske ta och knycka. Mina vårtecken är liksom utspridda i hela trädgården, en krokus här, en tulpan där osv...skulle vara mycket trevligare med ett helt hav av vårblommor =)
  Vad härligt att ni hållit kontakten i så många år, men så har ni ju också ett brinnande intresse för samma sak.
  Signe Linnéa ser ut som en klok liten tjej, så hon ska nog bli en bra trädgårdsmästare när hon växer upp =)
  Kram Annica

  SvaraRadera
 3. Fullt ös hos dig och i Halland och i familjen och i trädgården, det spritter om hela inlägget - härligt!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. Härlig vårrabatt du har, funderar på något liknande hemma!
  Kul med en trädgårdsförening där man kan byta tankar och plantor!
  /Caroline

  SvaraRadera
 5. Härliga vårbilder :) jag passar på att önska en glad påskhelg.

  Missa inte Inredningsvis textilvecka som börjar imorgon, massor av läckra tygtips .)

  Ha en skön vecka

  LOVE Maria at inredningsvis - inredning it's, Swedish for decor :)

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla