tisdag 22 april 2014

Vårteckensutmaning 9 - En underbar påsk...

En påsk med underbart väder är till ända. Temperatur runt tjugo sträcket, värmande sol och ljumma vindar och en go granne som flaggade för oss. Precis som en påsk skall vara:-). Hela familjen samlad och vi har verkligen njutit av ledigheten!

Musöron på vår stora björk. Alla rosor så gott som klippta. Låter som om jag har hur många som helst, vilket inte är faIlet, utan det är snarare tiden som är knapp. Igår kväll dock ville jag bara inte gå in i det härliga vårvädret utan kravlade runt på alla fyra under rosenhäcken och rensade - kirskål. Denna pina! Stora och mååånga var de. Men nu ser det riktigt hyfsat ut. Även utanför staketet...En liten, liten tagg stack mig genom handsken rakt i pekfingerknogen. Gjorde fasligt ont och hela fingret har svullnat upp. De är vanskliga vissa rosentaggar, små men "taggande" goda skulle man kunna säga, och kan verkligen ställa till det. Går med alsolspritomslag och hoppas på bot och bättring:-)


Den röda sockblomman, Epimedium x rubrum och det vita trebladet, Trillium, blommar som bäst under äppelträdet vid baksidan av huset. De gillar växtplatsen som lunden ger. Lite skuggigt till halvskuggigt och är så fina nu innan hostornas stora blad vecklar ut sig i all sin prakt. Såg även att min sorgeklocka, Uvularia grandiflora, för första gången fått riktig fart och sticker upp små fina gröna skott lite varstans. Härligt!Vet inte om någon tänkt flytta in i holken i år. Verkar öde...Jag som städat så fint.


Allra bäst är det när strutbräken vaknar till liv. Så vackra "bladrullar".


Vi växer och lyser som små solar i gräsmattan...


Fler vårtecken hittar du hos Annica. Ha en härlig vecka!
Milla


1 kommentar:

  1. Fina vårtecken och bilden på strutbräken är ju underbar!

    /Anette

    SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla