söndag 12 oktober 2014

Sommaren har satt punkt...

Nu känns den i luften - hösten. Sommaren har tackat för sig även om värmen hängt sig kvar ända till nu. Så även idag. Sol och 15 grader, en söndag som gjord för att plocka in utemöblerna för vinterförvaring, tömma lusthuset, plocka in trädgårdspynt och rensa i växthuset. 

 

Det börjar bli lite för rått i luften för att man ska kunna njuta av att sitta i lusthuset. Under vintern fyller det dock ett perfekt syfte, som förvaringsutrymme för alla trädgårdsmöbler och "pycke" (saker...)
Jag plockade in tre stycken fina halvgurkor och många stora, röda paprikor ifrån växthuset. Några tomatplantor får dock stå kvar ett tag till för de hade så många tomater. Kanske hinner fler mogna innan det blir för kallt.Kryddorna har växt över alla bredder. Här får det minsann gallras...till våren.


Men, vet ni vad så mycket "pycke" jag har...Det blev många vändor in i lusthuset:-)


Jaha, det var den sommaren det! En känsla av vemod kryper inpå. Solen dyker ner bakom grannens tak redan vid fyra tiden. Jag är ingen höstaktiv trädgårdmänniska...När allt var undanplockat, den lilla fontänen tömd och komposten fylld till bristningsgränsen med gamla gurk- och tomatplantor var jag mer än nöjd. Det fick duga! Ska klippa ner några höga perenner, som annars kommer att trilla ut över singelgången i vinter. Sen får resten vara. Nu råder även ordning och reda bakom lusthuset. Alla plastkrukor är prydligt staplade och de numera tomma pallkragarna får agera som vinterförvaringsplats för perenner, rosor och buskar, (en del reafynd mm), som jag inte riktigt bestämt var i trädgården de ska få bo. Där får de stå till våren och ljusare tider.


Längtar redan efter våren då jag kan hänga upp den här skylten igen!

Ha en skön söndagskväll!
Kram Milla

8 kommentarer:

 1. You have a very beautiful garden !

  SvaraRadera
 2. Det är en skön känsla när allt är undanplockat och man "stänger" ner trädgården. Jag är inte heller så aktiv i trädgården på hösten, nöjer mig med en och annan promenad runt "ägorna". Såg ditt rostiga staket vid kryddorna, så fint! Och den vackra damen...sånt gillar jag:-)

  SvaraRadera
 3. Har börjat fundera på om inte jag borde ha en regnmätare. Din var den snyggaste jag sett hittills :) Känns extra lyxigt att fortfarande kunna gå ut och hämta om än inte många men några tomater, gurkor mm. För att inte tala om kryddorna.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 4. Vackra bilder, om än lite vemodigt. En trädgårdssäsong avslutas, men om "en stund" tar en ny sin början. Mildvädret gör att jag låter mig luras och tänker att det fortfarande finns tid. Trädgårdsmöblerna står där, krukor med ditt och datt likaså. Borde väl, jag också...
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 5. Hej
  Oj oj vad kryddorna var fina. Gillar när det växer över alla bredder. Men som du säger så får det nog gallras lite till våren.
  Fin regnmätare du har.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 6. Vilka härliga bilder och det är så där mysigt som jag tycker att det bara kan vara på hösten och sen älskar jag ditt växthus, för mig är det exakt preciiiis så ett växthus ska vara!
  Jag tappade bort din blogg i en städning, men ser att du varit snäll och kommenterat hos mig och så kom jag tillbaka, det är svårt att komma ihåg alla bloggar när dom försvinner i listorna! Nu är du med igen!
  Kram från
  Agneta

  SvaraRadera
 7. Hej, och tack för din hälsning hos mej !
  Nog syns det vad ditt stora intresse består av ;) - Själv har jag också ett stort trädgårdsintresse och att odla grönsaker, men är inte på din nivå ! Vilken lycka för dej att kunna utbilda dej och sen få arbeta med ditt stora intresse.
  När man ser dina vackra bilder, så förundras man över att vi bor i samma land..Här snöade det i veckan och i morse hade vi -7 grader. Så växthuset är tömt sedan länge, och nu börjar man redan drömma om nästa års trädgårdsprojekt ;)
  Ha det gott !
  Kram / Anneli

  SvaraRadera
 8. Jag längtar ox¨efter Våren! ...Men liite gott är det väl med Advent ...och Jul...? Nja, VÅREN! LÄNGTAR EFTER DEJ!
  Må så gott! tills dess...// Lena

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla