söndag 19 oktober 2014

Ett gult täcke...

  
Vår björk har under våra snart tjugo år i huset blivit riktigt hög och stor.
Den brukar förse oss med många frön...men även skugga och svalka. Men nu är det höst och för ovanlighetens skull, med väskustsmått mätt, har det dessutom inte blåst något vidare den senaste veckan. vilket gjort att vår björk tappat sina blad rakt ner. Trädgården ligger därför under ett gulbrunt täcke. Så här såg det ut i morse när jag rullade upp gardinen i sovrummet. Allt var tyst, regnet strilade sakta ner och fåglarna var överlyckliga över att jag fått upp fröautomaten. Det är värsta motorvägen mellan de lockande godsakerna och den skyddande häcken. Söndag, vad skönt!


Vårens gröna fägring har bytts ut mot brunt och visset.


Rönnen 'Rosmari' har rosa rönnbär, så klart.


En annan gula.


Sommarens gröna och härliga hostor har också börjat ge sig.

- "Milla, jag tycker höstfärgerna är så underbara nu! Det går knappt att se sig mätt och jag fotar hela tiden!". Så sa en god vän igår. Helt sant och med en trädgård som sakta men oundvikligen förbereder sig för vintervila så får man piffa till så gott det går med små pumpor ute på trappan istället. 

A och jag har fått rå om nära och kära hela denna regniga eftermiddag. Mysigt!
Men nu njuter vi av en lugn och skön söndagskväll:-)

Må så gott vänner!
Milla

5 kommentarer:

 1. Hösten är verkligen supervacker, men denna höst känner jag mig lite snuvad på. Jag har inte hunnit fota någonting och det mesta gick från att fortfarande vara grönt till att frysa ihjäl i kylan som var för två veckor sedan. Vildvinet på baksidan brukar göra mig lycklig i sin eldröda färg, den var grön ena dagen och ihoprullad, brun och döde dagen efter. Så jag njuter för fullt av alla andras höstbilder.
  Hoppas du får en lugn och skön söndagskväll!
  Kram Annica

  SvaraRadera
 2. Japp, naturen går in för landning inför hösten, den saken är klar. Här har det dock både blåst och regnat. Igår regnade det vågrätt, rakt in under verandataket....men det är mysigt!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Naturen är verkligen fantastisk, vilket du verkligen visar med dina underbara bilder !
  Från att vara en enda stor färgpalett, är det nu bara den grå/vit/bruna färgskalan man ser här. - Snön har redan lagt sej som ett täcke över naturen precis som de brukar den här tiden på året hos oss.
  Ha det gott !
  Kram Anneli

  SvaraRadera
 4. Ståtlig björk, men nackdelen är ju alla fröna. Har också två stycken som självsår sig villigt i krukodlingen.
  Visst är ormbunkarna läckra när de rullar ut sig på våren, men de bruna kvastarna som ståndaktigt står kvar nu tycker jag också är fina. Brukar spara dem när jag röjer upp.
  Så blir jag riktigt sugen på rosa och gul rönn när jag ser dina bilder. Får nog kolla upp hur stora såna träd blir. När man har natur runt hela tomten tycker jag det är fint om det blir en mjuk övergång och då skulle de "halvtama" rönnarna passa bra här.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla