tisdag 28 april 2015

Det poppar upp...

Nu är det så underbart och spännande det som sker ute i rabatterna!
Växter som poppar upp med sina fantastiska knoppar.
Flera av dem inköpta på diverse växtmarkander i omnejden. Då har jag en viss tendens att bli uppspelt och rycks lätt med i köpivern. Mitt minne är skralt och etiketterna tydligen också ett minne blott. Så nu står jag här i år igen och undrar vad sjutton det var jag köpte. 


Någon typ av bräken? I alla fall köpt av en dansk växtkrängare för några år sedan. 
Liten ska bli ganska stor dessutom:-) Om jag minns rätt?!


Det här skulle kunna var rams av något slag. Möjligen smårams. Eller inte!
Den som lever får se.


Noll koll! Ser ju onekligen spännande ut. Tänk om jag kunde hålla ordning på alla nedrans växtetiketter. Vill inte ha en massa lappar i rabatterna utan brukar samla dem i en låda. Brukar alltså...Blir så irriterad på mig själv. Men jag får väl återkomma med namn när den vuxit till sig. Snart nog kommer dagen när jag utbrister: AHA! Den är det ju! Då ska jag göra ny etikett och lägga i lådan.


Här kan man nästan tro att djävulen bor:-)


Nejdå, så illa är det nu inte. Blev glatt överraskad förra året dock, när jag upptäckte en kallaliknande blomma under de stora bladen. Inköpt hos en hängiven trädgårdsfantast på en växtmarknad. 
 Ifjol en knopp. I år har vi spottat upp oss minsann. Spännande, men ber att få återkomma även i detta ärendet...


Krolliljor (är 100% procent säker:-)) Än så länge utan liljebaggar...


En skruv är lös. Även i min skalle inser ni ju när ni läser det här. 


Fast ingen slår ormbunken i kvällssolen!
Hurra för den!


Stora trädgårdskramen!
Milla

7 kommentarer:

 1. Jag mosade första liljebaggen här om kvällen! Urk! Ormbunke som sakta vecklar ut sig är magiskt. Mina har inte kommit så långt ännu. Härligt inlägg:) Jag är också lite fundersam på vissa små uppstickare här:)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Tänk så konstigt att minnet försvinner under vintern. Det tar tid att träna upp det igen på vårkanten. Många spännande uppstickare du visar på bild, blev extra nyfiken på skruven, när de kommer lite längre så löser det sig nog med namnen:-)

  SvaraRadera
 3. Vilka roliga bilder och tolkningar. Visst försvinner lappar på namnen. Dels är de inte så vackra, men sedan har jag sett att skatorna tar dem och flyttar runt (de sätter dock inte ner dem vid en annan växt), så nu skyller jag helt på skatorna. Kanske inte inomhus då... / Britt

  SvaraRadera
 4. Det går ju ann när man åtminstone vet VAR man planterat lite växter! Det är värre när man inte har en aaaning om var, vad eller hur dom kommer se ut!!
  Fast just i år har jag faktiskt hänsynslöst grävt upp, gett bort men även kastat en massa perenner. Går inte att hålla koll på alla, så nu blir det fler och fler buskar!!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 5. Härliga, knoppiga bilder! Jag kan hjälpa dig på traven med ett par. Knoppen i toppen, nr 3 uppifrån är ett fotblad, Podophyllum. Antagligen hexandrum eftersom blomknoppen är ovan bladen. Om nu inte Podophyllum flyttats till något annat släkte. Kallaliknande blommor under vackra blad.. ..det är Arisaema av något slag. Själv går jag runt och jämför. 3 olika blå vitsippor jag varit bergsäker på börjar jag tveka kring...

  Ha en härlig helg! Kram, Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Carins! Fotbladet kom jag på igår när jag såg en bild jag tagit på växtfynd☺Där stod ju Podophyllumen. Javisst ja, den köpte jag ju!!! Arisaema, vilken tur att du hjälpte mig med den☺
   kram Milla

   Radera
  2. Tack Carins! Fotbladet kom jag på igår när jag såg en bild jag tagit på växtfynd☺Där stod ju Podophyllumen. Javisst ja, den köpte jag ju!!! Arisaema, vilken tur att du hjälpte mig med den☺
   kram Milla

   Radera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla