söndag 19 april 2015

Stubbgräv och glasblås...


Igår började dagen med vårt nästa steg i plantera-ny-häck projektet. Herr B-A kom med tuppen och hjälpte oss att gräva upp alla stubbar, som stod kvar sedan vi sågat ner vår gamla oxelhäck. Tack och lov för maskiner i vissa lägen! Efter lite slit och släp samt fyra vändor till tippen var allt borta. Nu ska det krattas över några gånger och jämnas till så att bokhäcken kan planteras. Blir dock en annan dag.


För vid lunch var det dags att träffa alla mina goa vänner i F-stimmet (jodå, vi bildades samma dag som en viss Malm uttalade de orden och så har vi kallat oss i över tjugo år:-)) Två gånger om året har vi "F-stimmetdag". Två (vi är tio) tjejer i gänget håller i arrangemangen under dagen varje gång och vad som ska hända är hemligt. Allt vi får veta är vad vi ska ha med oss i klädväg. Det är så jäkla kul och säg vad vi inte har provat på under alla dessa år. Vi kan lite allt möjligt numera:-) Allt ifrån att skjuta lerduvor och pilbåge till curling och rida islandshästar. Ifjol var vi i Amsterdam och shoppade, firade King´s Day och tittade på tulpaner i Keukenhof. Igår däremot höll vi oss i Halland och lite på gränsen över till Skåne. Kerstin och Suzanne hade fixat (jag ska säga att det börjar minsann bli lite knivigt att hitta på saker) så att vi skulle få prova på att blåsa glas i Steninge Glashytta. Väldigt trevligt och jag gjorde (med god hjälp ska tilläggas) ett hjärta, som jag ska trä på en pinne och pryda någon rabatt med här hemma. Om allt går som det ska. 


Sen bar det av till Båstad och ett pass Broadway dans. Herregud! Jag hade inte blivit gammal på en scen det kan jag lova. Smidghet och grace är inte direkt min starka sida:-)
Sen avslutades kvällen med mat och musikquiz på fina Strandhotellet i Mellbystrand. 
Innan jag kröp til sängs plåstrade jag om min "fina" och stoora brännblåsa på fingret, som jag lyckats få till som extra piff i glashyttan. Märkligt att det bara var jag som lyckades med detta konststycke. Kan det vara för att jag är så hastig?? Blir en rolig kommande vecka ute i trädgårdsrabatterna då den troligtvis kommer att spricka och skava skönt inuti handsken. Not!

Ha en riktigt underbar söndag!
Kram Milla

8 kommentarer:

 1. Låter som en riktigt mysig dag. Du får se till att ta hand om din brännblåsa tills på onsdag 😳. Vi ska försöka minimera högen i morgon, dvs om kan lyckas ta mig ur sjuksängen tills dess 😰

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch då! Ta det försiktigt. Hårt arbete med förkylning i kroppen är inte så nyttigt😕

   Radera
  2. Usch då! Ta det försiktigt. Hårt arbete med förkylning i kroppen är inte så nyttigt😕

   Radera
 2. Låter som en helt underbar dag. Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Vilken rolig tradition! / Britt

  SvaraRadera
 4. Så bra att grävaren kan köra på grannens tomt!

  SvaraRadera
 5. Visst är det praktiskt😀Det hade varit stört omöjligt på vår sida! Då hade det fått grävas för hand och då hade vi nog inte varit klara innan jul☺

  SvaraRadera
 6. En sån där grävare skule vi också ha nytta av, inte bara att hyra utan mer regelbundet. Dyra rackare.

  Så roligt att hålla ihop och göra hemliga aktiviteter. En verklig heldag. Om ni inte har provat redan, kan jag tipsa om segway. Det är verkligen kul, spännande och njubart.

  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla