måndag 6 april 2015

En riven vägg...


Idag hände det! Den 30m långa och urgamla oxelhäcken mellan vår och grannens tomt sågades ner. Häcken har de senaste åren varit riktigt risig. Flera stammar har ruttnat och vällt. Dessutom har den inte haft löv förrän en meter upp. Och trots att den nu ska bytas ut mot en bokhäck så känns det så tomt. För oss som verkligen haft den som en fondvägg bakom växthus och lusthus känns det så konstigt.  Det blir en annorlunda och "luftig" trädgårdssommar☺


Ha en härlig vecka!
Kram Milla

8 kommentarer:

 1. Förstår att det känns konstigt, man är beroende av sina 'väggar'. Men en bokhäck kommer säkert bli superbra.
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. En drastisk förändring - vet hur det känns!
  Kanske medför det nya spännande saker i väntan på den nya häcken ska komma upp...?

  SvaraRadera
 3. Verkligen skillnad, men man vänjer sig fort vid förändringar också. / Britt

  SvaraRadera
 4. Känner jag dig rätt så är snart den nya häcken på plats och då har du en ännu snyggare vägg �� Annika

  SvaraRadera
 5. Åh, det där känner jag igen! Förra sommarens borttagning av häck (grannens häck o beslut) o så fick det bli plank (som så småningom ska täckas av gröna klättrare). En bokhäck blir jättefint, en lugn och grön bakgrund mot annat.
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det Katarina. Det känns så tomt och konstigt. Hoppas att jag får grävt upp alla stubbar i helgen så den nya häcken snart är på plats!
   Kram Milla

   Radera
  2. Tack för det Katarina. Det känns så tomt och konstigt. Hoppas att jag får grävt upp alla stubbar i helgen så den nya häcken snart är på plats!
   Kram Milla

   Radera
 6. Känner också igen känslan!! Första sommaren här behövde jag gräva om vattenledningen och elen till brunnen. Skulle 'bara' ta bort 1-3 thujor för att komma igenom häcken och ut till elskåpet i gatan.... Insåg snabbt att det var lika bra att ta allt. Idag har jag en uppvuxen avenbokshäck med snödroppar, krokus och scilla under istället. För att inte tala om att den här häcken är säkert 2 meter smalare så många vunna odlingsmeter :) Men då - ja då var det tråkigt. Fast den svenska avundsjukan är nog en myt. Under den nakna eran stannade folk dagligen och kommenterade, frågade... Vad gör jag nu, vad ska hända där... Och inte minst - MEN så fint du gör. Det var kul.

  Ha det gott! Kram, Carina

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla