fredag 11 december 2015

Blommig fredag - En vacker vy...

Veckans blommiga fredags tema är en vacker vy. Naturen kan väl verkligen bjuda oss på vackra och spektakulära vyer. För mig som är uppväxt i Mellbystrand med Laholmsbukten som närmiljö finns det inte mycket som slår att stå och titta ut över havet.


Längst ut i spetsen på Bjärehalvön ligger Torekov och Hallands väderö. Dit tar man sig med båt och slappar i solen och badar i havet. Ett semestertips.Genom Laholm rinner ån Lagan. Lagan har, bara i Laholms kommun sex stycken kraftstationer. Ett av dem ligger i Karsefors och varje år anordnas Forsasöndag då vattnet släpps på och, just det, verkligen forsar fram. Man står runt på säkert avstånd och dånet är öronbedövande. En storslagen vy och det är inte utan att man tänker på hur det måste ha låtit även inne i Laholm innan det kraftverket byggdes.Vi är många laholmare som tycker om att spankulera längs med ån inne i stan. Även laxfiske är populärt och under högsäsong står det många fiskare utmed åkanten. Ifjol såg det ut så här en vacker vinterdag.Nu behöver man kanske inte gå utanför tomten för att få en och annan vy till livs. Från lusthuset har vi ganska bra uppsikt bort mot altanen. Om det skulle komma någon på besök vill säga. Då har vi koll, fast ingen ser oss:-)


Eller när honungsrosen blommar. En vacker vy minsann.


Men en av sommarens höjdpunkter var nog ändå när vi körde runt i Toscana och såg det här.Ett halleluja moment! Världen är verkligen en fantastisk plats!
Fler vackra vyer hittar ni hos Bland rosor och bladlöss.

Ha en riktigt härlig luciahelg! Passa på, sjung julens alla underbara sånger och ta ton! Det ska jag! 
Drick en besk eller två! Det ska däremot inte jag:-)
Kram Milla

11 kommentarer:

 1. Hej Milla!
  Vatten är en vacker vy, oavsett var, och är man uppvuxen vid det så saknar man det.
  Vackra vyer både från Laholm och Toscana, och din trädgård.
  Ha en fin helg!
  Marika

  SvaraRadera
 2. Verkligen vackra vyer från när och fjärran! Toscana låter inte alls dumt:-)
  Trevlig helg!
  Titti

  SvaraRadera
 3. Verkligen vackra vyer - allesammans. Vi kuskade också runt i Toscana i somras och jag håller verkligen med dig - såå fint!
  Ha en bra helg /Lotta

  SvaraRadera
 4. Åhh, vilka härliga vyer du bjuder på, vatten tilltalar mig alltid, det är så rofyllt! Bilderna från Toscana är också underbara, det finns inget bättre sätt att vidga sina vyer på än resor. Önskar dig en mysig Adventshelg (besk är den enda snaps jag gillar men den får vänta till julmaten ) Kram Lotta

  SvaraRadera
 5. Hei!
  her var det mange vakre utsikter. Jeg tror det vakreste av alle utsikter, er utover sjøen.
  God kveld! Anne

  SvaraRadera
 6. Fantastiskt fina bilder på underbart vackra vyer.

  Trevlig Helg

  SvaraRadera
 7. Fina vyer under olika årstider. Och vyn från Toscana är ju mäktig. / Britt

  SvaraRadera
 8. et finns jur mycket fina vyer som helst bara man är på humör för att se dom det är du tydligen för det är många vackra platser i ditt inlägg
  Ha det gott på Luciadagen
  kram Meta

  SvaraRadera
 9. Kul att få följa med dig på en vacker vy vandring i Laholm, en stad jag aldrig besökt. Så semestertips javisst :) Men bilderna från trädgården är somrigt härliga och Toscana vore fantastiskt att få uppleva... Mycket härligt att välja bland.

  Ha en härlig lucia! Kram, Carina

  SvaraRadera
 10. Så vackra och många!
  Ha en fin Lucia!

  SvaraRadera
 11. Vackra vyer på alla sätt! Laholm är för mig en ganska anonym stad som jag gärna vill se mer av, men hela området runt Bjärehalvön är ju lite utöver det vanliga.
  Kram Anette

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla