fredag 7 februari 2014

En liten rabatt - en stor glädjespridare...


I flera år gick jag och velade. Obeslutsamheten vilade över den lilla plätten gräs jag hade kvar. Det fattades något. En rabatt...typ:-) Så när A åkte på tjänsteresa (han älskar sin gräsmatta och kan inte se vad ännu en rabatt kan göra för nytta här i livet...) passade "råttan" på att mäta och gräva...


Komposten tömdes under stånk och stön och jag fyllde även på med extra kogödsel och barkmull. Tyckte det var lika bra att slå på stort så att de perenner jag sått under våren skulle trivas i sitt nya hem. 


Visst är det otroligt med naturens växtkraft!! Allt fantastiskt som händer bara under en enda säsong slår i alla fall mig med häpnad varje år. På våren står man och tittar och tänker: "oj vad du var liten och ynklig lille vän undras om det blir något av dig?" Fram i juli förundras man över vad som hänt?! Blad och blommor om vart annat. Då är det gott att vara trädgårdsmänniska:-)

Salvior, rudbeckior, riddarsporrar och väddar slog sig till ro och växte gött i myllan. Lockade bin och humlor till platsen och även mig som gärna tillbringade några timmar på en filt i gräset intill rabatten de soliga dagar tillfälle bjöds.


I höstas petade jag ner en hel del lökar. Ser fram emot deras ankomst! Tänk vilken tillfredsställelse en liten rabatt kan ge! Pricken över i på gräsmattan...(A blev nöjd om ni undrar. Mest tillfreds med att han sluppit gräva tror jag...) Längtar till våren!

Trevlig helg alla goa trädgårdsvänner!
Kram Milla

6 kommentarer:

 1. ja, visst är det fantastiskt! En liten plätt, lite plantor och vips i högsommaren formligen väller den plätten över alla brädder! Älskar dessa trollerier! Och att JAG själv kan trolla!
  Och visst längtar man till att få se...vad var det nu jag planterade?!...Underbart!
  kram på dej!
  Lena

  SvaraRadera
 2. ja, visst är det fantastiskt! En liten plätt, lite plantor och vips i högsommaren formligen väller den plätten över alla brädder! Älskar dessa trollerier! Och att JAG själv kan trolla!
  Och visst längtar man till att få se...vad var det nu jag planterade?!...Underbart!
  kram på dej!
  Lena

  SvaraRadera
 3. Oj jäklar! Det blev ju så bra! Vilken förändring det blev, och härligt avgränsande och lockande. Och vad fantastiskt det har vuxit upp också under ett år. Jättefint!

  Ha en bra helg!

  SvaraRadera
 4. Ja, men vad ska man med gräsmatta till? Vi hade en tidigare, alltså där vi bodde tidigare, men inte sprang jag omkring på den inte......Jag tycker du gjorde helt rätt och det blev fantastiskt vackert och passar till den fina verandan jag ser borta i bilden. En rabatt ger så mycket glädje och man kan om man vill gå ut och plocka sig en bukett eller flera. Under säsong vill säga! Jag tycker samma som du, det är mirakel hela tiden i trädgården! Vilket land vi bor i!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Där gjorde du ett bra jobb, det blev otroligt vackert! Önskar du kunde smitta mig lite med dina gröna fingrar, jag är sopkass på trädgård och blommor. Hos oss har vi vit marmorkross runt de få perenner vi har.
  Hoppas du får en trevlig helg!
  Kram Annica

  SvaraRadera
 6. Meta i Dalarna9 februari 2014 14:25

  Du har så vackra bilder i din blogg. Jag har också stora gräsmattor och gör då och då nya rabatter men gräver inte utan lägger blöta tidningar och perennklipp, gräs och jord ovanpå. Vad gödslar du dina befintliga rabatter med? Kompostjorden vill inte räcka till trots att jag spar allt klipp. Jag använder en del benmjöl och har tillgång
  till färsk hästgödsel. Kul att höra vad du gör på våren.

  Meta i Dalarna

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla