söndag 20 december 2015

Amaryllisfrossa...

I mitt hem råder för tillfället näst intill amaryllishysteri. Jag tycker det är en underbar julblomma som väcker värsta habegäret. Jag hänger över bordet, ställer i vaser och krukor. De flesta är på topp och som vackrast just nu men jag hoppas att de håller ut i alla fall över juldagen...Var nyss nere på stan och handlade en gå-bort-blomma. Det råder rena vårvädret ute. 11 grader och nästan svettigt att gå över torget med halsduk på...Hoppas att det någonstans i vårt avlånga land infinner sig bättre julstämning, lite snö rent av?

Önskar er alla en riktigt härlig fjärde advent!
Jag ska iväg och sniffa på släktens senaste babytillskott - lilla Ingrid.

Kram kram
Milla

7 kommentarer:

 1. Amaryllis är en underbar blomma som man aldrig kan för många av.
  Önskar dig en fortsatt skön helg 😊

  SvaraRadera
 2. Amaryllis är en underbar blomma som man aldrig kan för många av.
  Önskar dig en fortsatt skön helg 😊

  SvaraRadera
 3. De är ju så fina. Och nu finns det ju i många färger. Faktiskt även en blå, fast det är nog inte amaryllis, bara väldigt lik. Finns tydligen på Botaniska i Göteborg. / Britt

  SvaraRadera
 4. De är verkligen de vackraste av blommor och en räddning för en sån som mig som är allergisk mot dofter och inte tål att ha varken gran, hyacint eller tazetter inomhus.
  Just nu har jag bara vita men till jul kommer jag köpa röda att hänga upp i fönstren som jag gör varje år! Det, är jul för mig.
  Önskar dig en god sådan om vi inte hörs innan :)

  Kram

  SvaraRadera
 5. Älskar amaryllyshysteri, superhärligt!
  Ha det så gott i helgerna
  Anette

  SvaraRadera
 6. Hej, gillar oxå Amaryllisar, de vill man ha många av. Brukar köpa trepack på stjälk, lite billigare än en och en eller på lök i kruka...Blir att åka till butik i morrn på hemvägen.
  God Jul!
  Lena

  SvaraRadera
 7. Vilka vackra amaryllis-bilder! Vi brukar alltid åka till slottsträdgården Ulriksdal och köpa amaryllis, de har så otroligt många att välja bland att det är en ren fröjd att gå där i växthusen. Men i år har influensan satt hinder i vägen, så vi är amaryllis-lösa för
  tillfället:-(
  Låter mysigt att få sniffa på en liten baby, en av livets stora njutningar!
  Trevlig helg!
  Titti

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla