fredag 5 februari 2016

Blommig fredag - Årets nyhet...


Veckans blommiga fredagstema hos Heléna är: årets nyhet...Nu snackar vi utmaning! Hjärnan går på högvarv, trots att det är fredag men tyvärr hjälper det föga. Inte en enda nyhet i sikte! Hör ju hur trist det låter. Jag satte förvisso en 'Eden rose' i höstas (räknas det, tror ni?) och är spänd på hur den kommer att bli. Vid tidpunkten för planteringen blommade den med en endaste fullkomligt underbar blomma. Hoppas på många flera i år!
Annars råder det för tillfället total kaos på vår framsida! Snickare, plåtslagare, byggställning och bröte. Långt ifrån sommarens rosengång, som ju är bortgrävd, och med den följde även alla krokus, snödroppar och snöklockor...Suck!


Här väntar jag helt enkelt på många heta nyhetstips! Våren brukar bjuda på mycket kul i butikerna. Hoppas även på fina tips hos er andra denna veckan:-) Annars satsar jag på gamla säkra kort. Först ska det dock byggas trappa, snickras räcke, läggas plåttak, anläggas ny gång...you name it...innan nyheterna ens kommer på tal. Stön!
En, efter stormen Gorm, havererad rosenbåge och bokharabinda på rymmen. Kanske mura en damm här i hörnan? Funderar på att gjuta ett nytt lejonhuvud till den i så fall. Eller om det dyker upp någon annan käck nyhet! Väntar med spänning helt enkelt.
Hoppas ni hittar många spännande och roliga nyheter på bloggen Bland rosor och bladlöss! Här kändes det mest deppigt. Sorry! Men en sak gladde mig idag!! Det var att en blek februarisol visade sig i en timma och då passade jag på att lämna förödelsen för en härlig promenad. Nästan vindstilla! Äntligen, efter allt eländiga blåsande. Fåglarna kvittrade och hade så bråttom. Jag gick bort till mitt favoritställe där videkisarna brukar vara först ut för året. Och minsann! Fullt av små ulliga och fina kisar överallt. Visst var väl det en underbar nyhet i alla fall!

Trevlig helg!
Kram Milla15 kommentarer:

 1. Eden Rose har jag också, och den är verkligen både unik och underbar! Mina plantor blir finare och finare med åren trots att de står lite halvtokigt. Skulle gärna vilja ha fler, men det finns ju så mycket annat man vill ha också...!
  Kram Elin

  SvaraRadera
 2. En damm låter som ett fint inslag och en nyhet. Men sen tänker jag att ny trappa och annat också är nyheter. Synd på alla dina vårblommare men du kommer hitta underbara godbitar att passera på vägen in - tror jag.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 3. Ljuvligt att se videkissarna. En rolig utmaning för dig att anlägga nytt.
  Kram

  SvaraRadera
 4. En ny ros (och vilken fin en) och nytt istället för det nedblåsta är väl en bra årets nyhet. Tycker jag. / Britt

  SvaraRadera
 5. Nej det är aldrig deppigt hos dig. Ur detta kommer det ju något nytt och fint. FAst jag förstår det är jobbigt när man är mitt upp idet. Lycka till. Snart ses vi.
  Trevlig helg
  Annika

  SvaraRadera
 6. Det regnes! Håper det går bra med den flotte rosen!

  SvaraRadera
 7. Hej hopp här går det för fulla tryck lycka till och jag hejar på dig.Ska bli spännande att se om vår och sommar blir en bra arbetstid
  Ha en fin helg
  Kram Meta

  SvaraRadera
 8. Din trädgård kommer att bli lika fin som den var, och krokus får du ha i kruka, att njuta av.
  Ha en fin helg!
  Marika

  SvaraRadera
 9. Oj, mitt i ett rådande vardande... Allt som ska bli... blir så småningom. Snart. Nya möjligheter öppnar sig. Läser och inser att du redan är på väg till ditt och datt och dutt. Nu ska "bara" det där byggas och fixas... HEJA!!!
  kram
  Katarina

  SvaraRadera
 10. åå videkissar så underbart, ett säkert vårtecken!!

  Jag önskar dig en underbar helg!!

  SvaraRadera
 11. Fantastiskt med årets videkissar de blir man riktigt glada att få se.

  Trevlig helg

  SvaraRadera
 12. Snart är du igång, inte trist alls, va skönt att få så mycket gjort runt om och sen börja skapa.
  Ja visst gills rosen, spännande att se vad som bli, tycker samma det jag planterat på hösten.
  Ha det gott, kram Ewa :)

  SvaraRadera
 13. Härligt med videkissar! Låter skönt med promenad i sol här är bara grått och snöigt hela helgen. Blir nog skidtur i ett grått landskap idag.
  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 14. Du får nok bare tenke på hvor fint det blir når alt blir ferdig:-)
  Bra tidspunkt å gjøre den type arbeid !
  Spennende å se hvordan det blir etterhvert.

  SvaraRadera
 15. Jag tittar bortom stormar och byggställningar. Så härlig trädgård du har! Ska bli kul att se den förändras under året.
  Ha det bra!

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla