fredag 30 december 2016

En tillbakablick...

Tjo vad ett år går fort. Och vad mycket roligt som hänt! Första året som jag satsat fullt ut på att jobba som trädgårdsmästare. Under sju år delade jag min trädgårdsmästartid med en 50% tjänst på ett jobb där jag varit i 20 år men ifjol började vågskålen att tippa över mot det gröna. Tiden räckte inte till att vara på två platser samtidigt och det var dags att ta ett beslut. Ett ganska självklart sådant. Jag har inte ångrat en sekund och är så glad att jag vågade släppa taget och kasta mig ut! Älskar det och känner mig så privilegierad som får jobba med min hobby. Att få samarbeta med Annika, Ellan och Rose-Marie. Underbara tjejer, som ger mig så mycket! Få träffa nya trevliga människor och titta in i ljuvliga trädgårdar. Hurralistan är lång! Dessutom har jag haft flera visningar av min egen trädgård och det är så fantastiskt trevligt. Mycket jobb innan men då dagen är slut en riktig boost! Sen har jag ju dessutom varit på flera trevliga trädgårdsresor och besökt andra entusiaster. Näst efter att få gå hemma och skrutta i min egen täppa är det det bästa av allt! Att få kika in och se hur andra har det, byta erfarenhet och bara njuta!


Jag gillar även att fota och skriva. Under årets säsong har jag dock blivit varse att det är aningen stressigt att hinna med bloggen.  Man orkar inte så många knop när man kommer hem efter jobbet på kvällen. Instagram (@millatradgardsmastare, heter jag om du vill kika in) har känts smidigare och därför tagit över lite, men jag försöker så gott jag kan och för att det är roligt. Jag gör gärna nya headers ("överskriftsbilden" i bloggen) varje månad. Lite pillijoks men väldigt roligt. Det blir en bildkavalkad från min egen trädgård, som passar månaderna här i södra Halland. Här kommer året i repris. Varsågoda:-)
Visst ska det bli underbart med ett nytt trädgårdsår! Likt en bok full av oskrivna blad. Som, när 2017 är till ända, förhoppningsvis ska berätta om många nyplanterade rabatter, många nya bekantskaper, nya trädgårdsbesök, nya erfarenheter men framför allt GLÄDJE! För att leva trädgårdsliv är verkligen glädje! Hurra för det!


Vill så här i decembers sista skälvande timmar passa på att tacka alla mina härliga kunder som jag hjälpt under året, för det förtroende ni visat och för alla trevliga fika- och pratstunder. Stor kram till alla er som varit på mina trädgårdsvisningar. Ni är guld värda och ger mig så mycket positiv energi! Även tack till alla er fantastiska följare för att ni överhuvudtaget tar er tid till att kika in hos mig, lämnar fina kommentarer och delar med er av erfarenheter och tips.
 Ett varmt tack!

Hoppas ni får en alldeles underbar nyårsafton! Årets höjdarfest enligt mig:-) och att 2017 blir det
 bästa odlar- och trädgårdsåret i mannaminne! 

GOTT NYTT ÅR
Stora kramar 
Milla

11 kommentarer:

 1. Gott nytt år! Gillar att läsa din blogg. Tack för årets alla inspirerande inlägg. Vi människor hittar snabbt på så många krav. Det är viktigt att göra det man gör för att det är roligt!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gott Nytt År! Hurra för att ha roligt i livet😄
   Kram

   Radera
 2. En härlig återblick.
  Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!
  /Kram Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett riktigt gott 2017 Marika🤗
   Kram Milla

   Radera
 3. Håller med dig Milla att trädgård handlar om glädje - hoppas vi får mycket sånt under 2017 !
  Härliga headers som speglar din trädgård så fint !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Isabella! Hoppas vi får ett riktigt härligt och roligt trädgårdsår 2017!
   Kram Milla😄

   Radera
 4. Åh, så fint med alla headers! De är alltid fina, men det blev extra effektfullt att se dem samlade så här :-) God fortsättning till dig också, hoppas att du håller bloggen vid liv!
  Kram Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Elin! Vad gulligt av dig! Vi kämpar väl på med bloggandet. Det är så mysigt att gå in och kika hos andra och faktiskt riktigt roligt att blogga. Gäller bara att hitta tiden😃
   Gott Nytt 2017😍
   Kram Milla

   Radera
 5. God fortsättning på 2017! Och grattis till språnget :) Dina headers är alltid så härliga att titta på. Visst är trädgård glädje på många, många plan och sätt.

  Kram, Carina

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla