onsdag 3 januari 2018

Januarisol...

Igår! Fick nästan lite vårkänningar i januarisolen! Tog mig i kragen och klippte vinrankan i ett behagligt växthus.


Passade på att suga på solkaramellen och tog en tur runt i trädgården. Drog ett och annat ogräs (det växer ju gudbevars hela tiden) men njöt även av att det är så grönt av vackra mossor och olika bräken. Vintern är ju som bekant lång och i mars, efter frost och elände, brukar det se annorlund ut. Mer åt det brun/ gröna hållet, typ.


Torvblocken är så vackra! Här trivs olika sorters mossor och blocken blir gröna efter bara en säsong.


Detta är en primula, som jag köpte på Ica ifjol. Den stortrivs och brer ut sig ordentligt.


Carex morowii 'Ice Dance' - japansk starr trivs under den vingade benveden. 
Måste nog dela...


Linnaea borealis, linnea, som jag köpte på trädgårdsresan till Danmark ifjol. Heja heja! Den lever! Hoppas nu även på blommor, inte bara blad.


Alla njöt av solen!


Snödroppen, den mest underbara av dem alla! Vårhoppet!


Idag?! Kom snabbt ner på jorden. Regn och blåst, regn och blåst, regn och blåst...

Regnjacka och sydväst på!
Kram Milla

6 kommentarer:

 1. Växthuset lät skönt! Och tack för påminnelsen - jag har en del frösådder och lite växter där och om det är varmt och skönt är det nog dags att börja vattna :) Men visst gör det gröna gott när man vandrar en sväng i trädgården.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag har vi äntligen lite kyla men framförallt sol! Det är så härligt! Det gröna blev frostigt😊Ha en fortsatt bra söndag!
   Milla

   Radera
 2. Ahaaa, man ska njuta av mossan...? Jo, jag lärde mig älska den i "gräsmattan" (grön och mjuk) för många år sedan. Och på stenmuren är den vacker, ja. Men när den kryper in under varenda växt i varenda rabatt, då händer det något i mitt inre. ;) Jag försöker rensa även på vintern när det är barmark, men hittills har det inte gett något resultat det blir bara mer och mer för varje år. Antar att det är total omgrävning och ny jord som skulle behövas.
  Hoppas du får fler sol-besök i januari. Det är så fint och välkomna avbrott till "höstregnet" med snöglopp som faller var och varannan dag hos oss i alla fall.
  Allt gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mossa i rabatten är ju förstås inte särskilt roligt. Du får kanske prova att fylla på med ny fin jord. Har du tätt med växter? Marktäckare är ju bra. Hoppas du kan få ordning på det.
   Här har vi äntligen fått en da med kyla men framför allt sol! Underbart! Det gröna blev frostigt vitt😊
   Ha en fortsatt bra söndag!
   Milla

   Radera
 3. Hej Milla!
  Nu har det gröna fått ett tunt täcke av snö, men den blir inte långvarig. Fick syn på de första krokusarna som vuxit upp på framsidan. De har inte fått något lövtäcke som i de andra rabatterna. Men vi får nog vänta ett tag på vårsolen och att de blommar.
  Ha det fint / Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så härligt när man ser de små vårblommorna titta upp. Fast man vet att det fortfarande dröjer så måste man ju få längta. Ha en fortsatt fin söndag Marika!
   Kram Milla

   Radera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla