söndag 9 juni 2013

Mor Ingars Täppa...

 
I helgen som passerat har det varit Trädgårdsrunda i nordvästra Skåne. Jag och väninnan hade två  besök bokade för dagen och det var dels hos vår trädgårdsmästarkompis Ellan (Elisabet Lindgren) och därefter gick bilen till Norrvikens Trädgårdar. Ellan som nyligen startat sitt eget trädgårdsföretag "Mor Ingars Täppa" bor i en gammal kringbyggd skånelänga med en stor barnvänlig trädgård. Höns och kaniner samsas med köksträdgård och rabatter. Jätte härligt! Ryktet hade även nått oss att hennes man Uffe bakade i stenugnen. Då vi vet att hans bröd och kanelbullar inte går av för hackor spetsade vi in oss på detta också...Trädgård och fika! En perfekt kombination!
 





I stallet och i det nybyggda växthuset inne på gården har det odlats i mängder. Tomater, gurkor, paprikor, trädgårdsblommor och grönsaker. Nu hade det mesta fått flytta ut utom tomaterna och gurkorna som växte så det knakade. Och minsann, var där inte en vattenmelon också. En gåva från en trädgårdsmästarvän mån tro...
 
 
En stor underbar köksträdgård som kan göra vem som helst grön av avund. Här ska det säljas ekologiska grönsaker!
 


 
 
För den som så önskade fanns det även plats i orangeriet och den hurtfriske kunde klättra upp i barnens trädkoja (vi hoppade den...). En trädgård som är alla ungars dröm. Här kan man verkligen springa fritt, leka och busa.

 
Ellan snickrar även holkar, spaljéer, bockar och annat kul som hör trädgårdslivet till.
 
 
Hur gick det då med bullarna och kaffet undrar vän av ordning? Jodå, Uffe hittade vi i bakugnens hetta, för tillfället bakandes pizza med hemmagjord örtpesto. På en hylla låg massor av nybakat örtbröd. Ett fick jag med hem till kvällsmacka och en ljuvlig kanelbulle slank ner medan vi satt och njöt av köksträdgårdens spirande grönska. Efter en stund väckte tuppens galande oss ur drömmarnas land och motvilligt reste vi på oss. Dags för nästa trädgård - Norrviken.
Det är fasligt trevligt att vara på trädgårdsrunda!
 
Milla

1 kommentar:

  1. Så fint skrivet(som vanligt). Bagare Bengtsson är också nöjd. Tack Milla. Kram Ellan

    SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla