fredag 25 mars 2016

Blommig fredag - En överblick...

Från vårt sovrumsfönster har vi överblick mot öster och baksidan och av trädgården. Här kan man följa årstidernas växlingar och färger. Idag, långfredag är det grått, lite regnigt och rätt trist väder ute. 


Men innan man vet ordet av så blommar rosor och perenner. Den lilla köksträdgården har fyllda pallkragar och lusthuset har öppnat för säsongen. En njutningens tid!


Fantastiska hösten! Lugnet och förfallet infinner sig 
och vår stora björk skiftar i gult.


Vi är ju inte så bortskämda med snö i söder och särskilt inte här ute vid kusten. Vintern är oftast en enda lång och grå massa, som aldrig tycks ta slut. Så om det snöat och världen ligger ljus och vit när rullgardinen dras upp på morgonen blir man bara lycklig.


Men först ska vi njuta av våren som kommit på många sätt redan. Solen värmer, tranorna flyger över slätten, lärkan drillar, humlorna har vaknat och krokusen blommar för fullt. Denna bästa av tider som vi har framför oss. Vill ni kika på fler överblickar så titta in hos Hélena.


En riktigt Glad Påsk önskar jag er med den här lilla påskkärringen av hederlig piprensarmodell, som hängt med sen jag var liten:-) Fortsatt trevlig helg!
Kram Milla


8 kommentarer:

 1. Så fint hos dig med alla portaler och det fina lusthuset. Kul att se de olika årstiderna och den lilla påskkäringen är ju bara så härlig !!
  Glad Påsk !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 2. Älskar ditt fina lusthus. Du har gjort så fint med portaler älskar Rosenholm har själv en i en portal. Jag suger åt all inspiration du visar. Man blir sugen på att gå ut och jobba i trädgården när man ser dina fina bilder.

  SvaraRadera
 3. Jättefint! Kul att se vyn över hela året.
  Glad Påsk
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Vilken fin utsikt! Och ert lusthus är så fint! Ett sånt vill jag också ha...
  Allt gott!

  SvaraRadera
 5. En fin vinkel å se hagen fra, og spennende skiftninger...

  SvaraRadera
 6. Jättefint lusthus (vill ha!!). Vacker och trevlig trädgård. den var faktiskt fin i alla årstider.
  /Kitty

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig vy! Vacker året om, en konst att få till det där...
  Glad påsk!
  önskar
  Katarina

  SvaraRadera
 8. Vilken skön vy ni har! Känner igen känslan för snö, det är samma här i Göteborgstrakten. Och återigen slår det mig hur fint det är att fota samma vy under flera årstider.

  HA en fortsatt härlig Påsk! Kram, Carina

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla