fredag 4 mars 2016

Blommig fredag - Vårtecken...

Det vimlar av dem - alla vårtecken! Fågelkvitter, solen som värmer när den väl visar sig, vädrets skiftningar och allt som tittar upp i rabatter och ute i naturen. Det där med vädrets skiftningar är ett vårtecken så gott som något. Ena minuten sol, nästa en snöby som snabbt drar förbi innan solen åter skiner. Däremellan hinner man både plocka av arbetsjackan samt i ett huj dra på den igen plus en mössa. 


Fick ta mig en tur ut i den bruna och faktiskt rätt risiga trädgården för att leta vårtecken där. Svårt att förstå att det någonsin ska bli grönt. Eller kanske inte! För om jag lyfte på gamla vissna hostablad och annat skräp så var det full aktivitet där under. Ibland några avsågade och slängda brädor vid vår "känns-aldrig-som-den-ska-bli-färdig" framsida har snödropparna hittat upp. Detta trots att vi grävt upp hela rabatten och slängt det mesta. Vilka överlevare!Hyacinter som sparades efter julen 2014 tittar upp och första krokusen skiftar i blålila.Rabarber! Dags att sätta på odlingsklockan och driva upp några mjälla goda att äta tidigt i vår.


Den lilla söta hostan 'Mouse Ears' är tuffast. Först upp. 


Jamän visst, lite sol och värme här så slår vi snart ut.


Corydalisen (nunneört) 'Korn's purple'. Helt ljuvlig och värd att vänta på.


Köpte en liten minikärleksört ifjol, som jag tyvärr tappat bort sortnamnet på. Nåväl, den lever i alla fall och kommer upp borta vid dammen.


Första Uvularia sesselifolian - liten sorgklocka. Jag satte en pil så ni inte missar den:-) Den är där i alla fall och många fler kommer det i sinom tid. Även aklejrutan, Thalictrum aquilegifolium, tittar upp. Snart är de en meter höga:-)


Fast gladast blev jag ändå av att den första blåsippan slagit ut! Liten och tilltuffsad av senaste snön men ett underbart vårtecken!Trevlig helg! Milla

Vill ni kika på fler vårtecken så finns de här hos Hélena


17 kommentarer:

 1. Så kanske det ser ut hos mig också. Under all snö. Hoppas den försvinner snart. / Britt

  SvaraRadera
 2. Många härliga vårtecken!
  Må så gott!

  SvaraRadera
 3. Bara att konstatera, det är definitivt mer vår hos dig än här! Det stannade liksom av den här veckan, men det gör inget, då kan man ha det att se fram emot! Men det är lite lycka när man lyfter på blad och kvistar och ser att det växer därunder!
  Kram

  SvaraRadera
 4. I din trädgård ser man att våren är på väg i alla fall och det är ju positivt. Det är väl bara att ge sig till tåls och vänta. Ha en fin helg. Carita

  SvaraRadera
 5. Oj vad långt det kommit hos dig. Allt ligger under ett snötäcke än så länge, trots att jag redan såg det gröna fina. Vilken rabarber. Otroligt.
  Ha det fint !
  Marika

  SvaraRadera
 6. Så trivelig å se skudd som kommer opp :)
  Ingen mulighet for utendørs hagearbeid her på en stund...
  God helg, med eller uten arbeidsjakke!

  SvaraRadera
 7. Ja du man får allt gräva fram allt som kan tänkas finnas där under snön som kom i torsdags natt. Usch och fy, det var helt onödigt. Det är tur att andra har nåt fint att visa så man inte tappar modet helt och hållet.
  Ha en fin helg med sol.
  Kram Meta

  SvaraRadera
 8. Det är allt lite tidigare hos dig. Gissar att jag ligger två veckor efter. Längtar särskilt efter blåsipporna!
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
 9. Vad härligt att våren kommit så långt hos dig! Ser hoppfullt ut. Hos oss håller snön på att smälta undan så om någon vecka kanske vi kan skryta med en eller annan vårblomma:-)

  SvaraRadera
 10. Vilka löftesrika bilder :) Många som gjort sig redo och bara väntar på några varmare, soliga dagar. Visst är det fascinerande med dessa små lökväxter som trots att jag rensar hur noga som helst ändå alltid lämnar kvar någon. och hur de kommer upp genom torvblock och från under stenar...

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 11. Söta knoppar med löfte om en vår och sommar!

  SvaraRadera
 12. Söta knoppar med löfte om en vår och sommar!

  SvaraRadera
 13. Det har virkelig kommet langt hos deg ! Blåveis allerede nå :-)
  Her står alt på vent.. og snøen laver ned.
  Ha en fortsatt fin søndag.

  SvaraRadera
 14. Men det var ju jättemånga vårtecken. Hoppfullt!
  Kram

  SvaraRadera
 15. Så mycket som visar sig hos dig och ändå är inte snödropparna större än mina!?! Men den där lilla hostan, den är fantastisk - så söt! Och så tidig! Den ska jag googla på!

  SvaraRadera
 16. Så härligt att se blåsippor och andra tidiga vårtecken. Hittade en del här också och kände hopp om våren men nu är allt täckt av massvis med snö. Nåväl, våren är på väg och snart så kommer den!
  Önskar fin ny vecka! Anna-Karin

  SvaraRadera
 17. Sådär känner jag med varje februari-mars! Trädgården ser bedrövlig och urtrist ut! Man undrar om det nånsin kan bli fint igen. Och så några månader senare är det fullt med blommor och blad ändå! Och du hittade ju massa vårtecken!

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla