tisdag 10 september 2013

Efter regnet...

Morgonpromenad, i trädgården, efter gårdagens och nattens regn. Friskt och härligt! Nu svajar gräsen och höstens gula blommor gör sitt intåg i rabatterna. Sprakande färger som är alldeles, alldeles underbara! En kontrast till sommarens ljuvliga tid i fluffigt rosa, blått och vitt.


Praktrudbeckian 'Goldsturm' i snyggt samarbete med den solhatten 'Alba'.
 
 

Solbrud och gul njutning utanför lusthusets fönster.
 
 
Men för er som säger "vad som helst men INTE gula blommor!" hittade jag även fackelblomster borta vid dammen.
 
 
Intill växer sköldpaddsörten.
 
 
Rosorna ger inte upp i första taget. Häcken 'Stanwell Perpetual' blommar igen. Denna gången ända tills dess frosten kommer. Har jag tur blir det en liten bukett till första advent...
Väl inbäddad och i gott sällskap av anisisopen har portlandrosen 'Jaques Cartier' fläskat på med en praktfull blomma.
 
 
Jag brukar vänta så länge som möjligt med att plantera ljung, kål och andra höstblommor i mina krukor. Det känns liksom så definitivt när de är planterade. Hösten in - sommaren ut liksom! Men när jag traskade över Laholms torg i lördags och torghandeln var i full gång så gick det inte att motstå. Att det var 23 grader varmt och riktigt svettig sensommar hjälpte inte. Bara en liten, liten ljungplanta då för all del...
 
 
Hade fått A (!) att rensa ogräs utanför staketet. Gränsen var nämligen nådd för hur eländigt det får se ut. Lockade med att du kan ju se det som ett träningspass i solskenet (han gillar att träna:)). Det gick han på...Så kunde jag roa mig med att rensa och plantera om sommarens övervuxna och trångbodda krukväxter som stod på altanen och såg trista ut.
 
 
Ljung och kål kom då väl till pass. De fick samsas i en kruka med "hopaplock",som piffade till bordet. Kändes helt ok faktiskt!
 
Ha en härlig tisdag!
Kram
Milla

1 kommentar:

  1. Snyggt som vanligt. Måste också gå ut och plantera nåt höstigt känner jag.
    Kram

    SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla