söndag 8 september 2013

Ett rikt år...

Vilket fantastiskt grönsaks-, frukt- och bärår vi har! Sol, värme, mycket regn och sen sol och värme igen har fått allt att växa så det knakar. Vem kunde ana det efter den stränga vinter som var? Allt gott, som naturen har att erbjuda kan ju inte bara förgås. Därför har för en gång skull flitens lampa lyst i kökets sylt och saft vrå. Där har kokats gelé på både vita-, röda-, och svarta vinbär. Stora gurkor i växthuset har blivit både till smörgåsgurka och till supersmarrig, om än dock mer tidskrävande vid tillagning,  syltgurka. Kylskåpet är laddat med flera burkar ketchup av tomaterna och chilin. 'Transparent Blanche' äpplena har aldrig varit så stora och fina. Mååånga goda äppelpajer, mums! Körsbärssaft, flädersaft, rabarberlikör och bigarråsylt...Snart börjar förhoppningsvis trattkantarellerna poppa upp i skog och mark. Den soppan sitter alltid som en smäck! Oj, oj vad härligt!
 
 
Men det bästa av allt! Att gå ut på morgonen och plocka stora söta hösthallon till frukostfilen. Blåbär? Ja, ja, den lilla plutt busken med 10-12 förskrämda bär. Där var väl inte resultatet så lyckat kanske... Men de få bär som fanns rök igår morse. Rakt ner i munnen, en ren njutning!
 
Jag har tillbringat söndagförmiddagen med bästa tjejgänget på spa. Helt underbart, lugnt och skönt (som ett spa ska vara) och en njutning det också, fast på annat vis:)
 
Ha en avslappnande kväll!
Kram
Milla

1 kommentar:

  1. Det vattnas i munnen av dina fina bilder och text!!!!
    Kram
    Annika

    SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla